Tjeerd Korf keert terug naar Flevo Boys

EMMELOORD - Tjeerd Korf speelt volgend seizoen voor Flevo Boys. De 33-jarige aanvaller keert voor de tweede maal terug naar de club waar hij als voetballer begon. De Emmeloorder speelt dit seizoen bij SC Genemuiden, waar hij bezig is aan zijn tweede seizoen.

De vleugelaanvaller beëindigde zes jaar geleden zijn betaald voetbalcarrière bij BV Veendam. Hij keerde terug naar Flevo Boys in het Topklasse-seizoen. Tjeerd begon zijn profbestaan bij FC Zwolle. Hij speelde daar vijf seizoenen. Daarna vertrok hij naar Excelsior waar hij twee seizoenen onder contract stond.

Over zijn terugkeer heeft Tjeerd een duidelijk verhaal. "Na mijn prof-carrière kwam ik bij Flevo Boys. Mensen hebben hier heel veel gedaan om dat te realiseren. Daar was ik erg blij mee", herinnert Tjeerd zich. Gaandeweg het seizoen merkte hij de drang naar een andere omgeving, de sportman in hem wilde die uitdaging aangaan. "Dat bracht me bij WHC, waar ik ook aanvoerder werd". Na WHC speelt hij met succes twee seizoenen voor SC Genemuiden. "Ook dit is een grote club waar we met elkaar en voor elkaar van betekenis zijn. Binnen en buiten het veld", vindt Tjeerd. Hij memoreert aan enkele trieste gevallen van ziekte in gezinnen van teamleden en in het bijzonder zijn zoontje, waarmee het gelukkig stap voor stap een stukje beter gaat.

De linksbuiten verwacht een andere rol in het veld, dan het publiek tot nu van hem gewend is. "Linkerspits is niet de positie op het veld die voor de hand ligt", zegt Tjeerd. "Ik denk dat mijn waarde ook op andere posities kan liggen. Achterin, middenveld, rechtsvoor? Dat zien we volgend seizoen wel."

Tjeerd is leerkracht bij Stichting Scpo Lelystad. "Ik heb een leuk groep. Vandaag spelen we het schoolvoetbaltoernooi. "De kans dat wij de finale halen is natuurlijk zeer groot", lacht Tjeerd.