Steun voor Céline van Gerner

EMMELOORD - Voorlopig gaat het crescendo met Céline van Gerner richting Rio. In maart een mooie zesde plek op de World Cup in Stuttgart en sinds vrijdag in het ‘bezit’ van een Kia Rio. ‘Vet, hè?’, klonk het blij toen ze de sleutels overhandigd kreeg.

De topturnster uit Emmeloord heeft het sponsorcontract met autobedrijf Pals en Van Tilburg te danken aan de masterclass over de verbinding tussen het lokale bedrijfs- en verenigingsleven, die onderdeel was van het programma van de Sportverkiezingen Noordoostpolder in januari van dit jaar. In feite had Van Gerner daarvoor vrijwel geen moeite gedaan om sponsors te werven. De masterclass bleek voor haar de ommekeer.

Ronald Lamsma en Rick van den Bos, die in de organisatie van de sportverkiezingen zitten, hebben samen met Céline van Gerner invulling gegeven aan het sponsorplan. ‘Top natuurlijk’, vindt Van den Bos. ‘Dit wilden we graag: verbinding tot stand brengen tussen de sporter en het bedrijfsleven. Het kan dus wel in de polder!’ Ben van Tilburg is blij dat hij Céline van Gerner ondersteunt op weg naar de Olympische Spelen. ‘Mooi dat ons bedrijf zo z’n steentje kan bijdragen. Een klein bedrijf dat een grote sporter sponsort.’

‘In een Rio naar Rio 2016’, een quote die lekker bekt. Céline van Gerner prijkt levensgroot op de Kia Rio, met haar medaille die ze in Baku tijdens de Europese Spelen won. Als ze zich voor de spelen in Rio de Janeiro in augustus plaatst, kan ze tot eind 2016 over de auto beschikken. Ze vindt het een hele vrouwvriendelijke auto. ‘Makkelijk in te parkeren’, lacht ze. Ben van Tilburg hoopt natuurlijk dat de sponsoring van zo’n grote turnster zijn bedrijf goodwill oplevert. Ondertussen wordt nog verder invulling gegeven aan sponsorcontract, dat Van Gerner heeft gesloten met John van Beek, eigenaar van Eindeloos.

Zakelijk gezien gaat het de 21-jarige turnster uit Emmeloord dus voor de wind. Ook op het sportieve vlak lijkt het haar mee te zitten. De Olympische Spelen in Brazilië lonken. Van Gerner: ‘De zesde plek in Stuttgart was in ieder geval een goed begin.’ Ze is blessurevrij en kan dus vol aan de bak tijdens alle trainingsstages die haar te wachten staan voordat op 25 juni het NK wordt afgewerkt. Daarna turnt ze op 9 juli een thuiswedstrijd in Heerenveen; wederom kansen om zich voor Rio te plaatsen. ‘Een volle bak in Heerenveen. Heel vet.’

Conclusie: Céline van Gerner heeft er in haar carrière wel eens beroerder voor gestaan. ‘Het gaat goed’, luidt haar diagnose. Rick van den Bos is heel tevreden over de ontwikkelingen. ‘We denken misschien wel eens te snel: dit lukt toch niet. Maar er kan meer in de polder dan we beseffen.’ Het kan een prachtig sportjaar voor Céline van Gerner worden.