Kampioen Bant nog steeds hongerig

BANT - Bant is weer derdeklasser. De kampioenswedstrijd tegen Ens was maar even spannend: 0-6. De grote kracht van de promovendus: iedereen kan scoren.

Het bewijs voor die stelling werd ook geleverd in de ongelijke strijd tegen degradant Ens. Henk Jan Hoekstra en Tom Vermunt scoorden één keer, Johan Kramer en Ferdy Timmer namen ieder twee goals voor hun rekening. Linksback Tom Vermunt heeft zich dit seizoen ontpopt tot een gevaarlijke aanvaller, die regelmatig scoort.

Voeg daarbij een fitte, brede selectie en een hoge trainingsopkomst en de titel, die met overmacht in de wacht werd gesleept, is voor een groot deel verklaard. Op Bant stond met name na de winterstop geen maat. Op 31 oktober 2015 verloor de kampioen voor de laatste keer, met 1-0 van Tollebeek. In 2016 verspeelde de ploeg van trainer Henk Sleurink geen punt. Alle wedstrijden werden in klinkende zeges omgezet. Geen wonder dat Bant drie wedstrijden voor het einde van de competitie al de titel heeft opgeëist.

In oktober had Bant het even lastig, toen liep de kampioen tegen twee nederlagen aan. Daar bleef het bij. ‘Vlak voor de winterstop begon het te draaien’, blikt Henk Sleurink terug. Hij schrijft het succes van Bant toe aan twee, eigenlijk drie factoren: ‘Verdedigend staat het elftal goed, we blijven voetballen en we hebben veel verschillende spelers die veel doelpunten maken.’ De ommekeer was direct na de winterstop volgens Sleurink. ‘Toen wonnen we van Wolvega en AVC en begon het team er echt in te geloven.’

Bant wilde graag in de top meedoen en promotie was het doel, maar Ferdy Timmer had niet verwacht dat het zo goed zou gaan. Zelf ondervond hij veel hinder van een meniscusblessure, maar eindelijk kan Timmer weer voluit voetballen. Hij is opgetogen over het kampioenschap. ‘Dertien punten los, dat is ongelooflijk. Iedereen kan scoren en iedereen werkt voor elkaar.’ En af en toe heeft Bant ook geluk gehad, geeft Timmer toe.

Tegen Ens had Bant geen geluk nodig om de drie punten veilig te stellen. Alleen in het eerste kwartier had Bant het even lastig, meent Henk Sleurink. “Waren we niet scherp. Er zat toch spanning op de wedstrijd.’ Toen Bant eenmaal de score had geopend, was het verzet van de thuisclub snel gebroken en liep de kampioen vlot uit naar 0-6. En is Bant alweer na één seizoen terug in de derde klasse. Het eerste kampioenschap voor Henk Sleurink als trainer. Als speler werd hij kampioen met Ens, IJVV en Go Ahead Kampen.

De titel werd gevierd met alles erop en eraan: op de ‘platte’ kar door het dorp en ’s avonds groot feest in het clubgebouw. Van freewheelen naar het einde is wat Sleurink betreft geen sprake. ‘We hebben een clubrecord gevestigd door 14 wedstrijden op rij ongeslagen te blijven. De resterende drie wedstrijden laten we zeker niet lopen. We gaan door en willen de 17 halen.’