Cranespoorwandeltocht zaterdag in Kuinre

KUINRE - De Kuinderse Activiteiten Stichting ondersteund door Staatsbosbeheer houdt zaterdag 30 april 2016 de Cranespoor wandeltocht over afstanden 38, 27, 21 en 13 kilometer.

De Cranespoor wandeltocht” heeft zijn naam te danken aan Henric de Crane, de roemruchte roofridder die vanaf het jaar 1196 zijn sporen heeft achtergelaten in Kuinre en omgeving. Menig veldslag heeft hij er geleverd met de troepen uit Friesland en de Bisschop van Utrecht. Zeerover in hart en nieren werd menig schip van de rijke Hanzevloot op de Zuiderzee geënterd om leeggeplunderd achtergelaten te worden. Alle deelnemers zullen langs de plek wandelen waar Henric ooit zijn roemruchte vesting had gebouwd aan de oevers van de Linde en de Tjonger, in de middeleeuwen ook wel Bagdad van het Noorden genoemd.

De deelnemers zullen veel wandelen over het fiets en wandelnetwerk in het Kuinderbos, maar ook over onverharde bospaden. De langste afstand zal ook buiten het bos enkele uitstapjes maken om aan de benodigde kilometers te komen. De start is in het nieuwe dorpshuis “de Botter” in Kuinre. De drie langste afstanden starten tussen 7.00 en 9.00 uur en de kortst tussen 9.00 en 13.00 uur. www.kaskuinre.nl.