Futsalkampioen: "Er zit nog veel rek in"

Emmeloord - Abdel Boundati wilde ten koste van alles meedoen. ‘Ik haalde niet mijn niveau, maar dat geeft niet.’ Hij deed toch maar mooi mee in de kampioenswedstrijd tegen Marum: 8-3. SC Emmeloord speelt volgend seizoen in de eerste divisie.

De titel in de topklasse is een mijlpaal in de prille geschiedenis van de zaalvoetbalclub uit Emmeloord. De Bosbadhal vormde zoals gewoonlijk het sfeervolle decor van de belangrijkste wedstrijd ooit van SC Emmeloord. Uit had de thuisclub de tegenstander vernederd door met 0-6 te winnen; de ex-koploper had dus nog een appeltje te schillen met de Emmeloorders. In een korte fase vlak voor en net na rust leken de Groningers de pret nog te kunnen bederven, maar Abdel Boundati en zijn maten stelden snel orde op zaken.

Schitterend schot

Binnen een minuut tikte Farid Bouaissa de 1-0 binnen. Futsal Marum kwam langszij, maar door goals van Bellari en Merraki (2x) liep SC Emmeloord snel uit naar 4-1. Marum rechtte nog een keer de rug, kwam nog dichtbij, maar een schitterend schot van Zanzan vormde de opmaat tot een groot feest. De overwinning kwam geen moment meer in gevaar. ‘Heel even zat ik wel in de rats na die 4-3, maar ik had wel het gevoel dat we de wedstrijd controleerden’, aldus Boundati, die zes weken verstek moest laten gaan vanwege een kuitblessure. ‘Ik ben nog niet fit, maar ik wilde per se meedoen.’ Spelers en trainers droegen het doel voor dit seizoen niet luidkeels uit, maar intern hadden ze allang uitgemaakt dat ze dit seizoen kampioen wilden worden. Ondanks tegenslag in de vorm van heel wat blessureleed is dat doel glansrijk gehaald. ‘We hebben er lang niet alles uitgehaald wat erin zit’, vindt Abdel Boundati. ‘Door de vele blessure hebben we te weinig met een fitte selectie kunnen trainen. Dat we toch kampioen zijn geworden, zegt wel iets. Er zit nog veel rek in.’ Trainer Mo Boutarout liet eerder dit seizoen weten er precies zo over te denken.

‘Gaat niet te snel’

Binnen drie jaar nadat Abdel Boundati, broer Brahim en Riaz van den Bosch tijdens een barbecue het plan opvatten om een zaalvoetbalclub te starten, heeft SC Emmeloord een plekje in de eerste divisie opgeëist. ‘Dat het zo snel zou gaan, hadden we niet verwacht’, bekent Abdel. Sportclub mocht in de hoofdklasse starten, werd meteen kampioen, reikte in het eerste seizoen in de topklasse tot het toetje, de nacompetitie, en werd woensdagavond kampioen in de topklasse. ‘Nee, het gaat niet te snel. Er zit veel talent in Emmeloord en omstreken. Het ziet er goed uit voor de toekomst.’ Volgend seizoen in de eerste divisie blijven, dat moet kunnen. ‘Al wordt het wel moeilijk. Topklasse en eerste divisie, dat is een wereld van verschil.’ Eerst maar het succes inhaleren. Abdel Boundati is erg trots op de prestatie. ‘Ik heb het er vaak over met Brahim en Riaz, hoe snel het is gegaan.’ De sponsor (Mar Seafood) en initiator Riaz van den Bosch worden speciaal door Boundati genoemd. ‘De sponsor heeft ons het zetje in de juiste richting gegeven.’ En Riaz van den Bosch krijgt van Abdel Boundati alle credits. ‘Riaz heeft dit allemaal opgezet. Hij doet wat hij zegt; hij gaat er helemaal voor.’ Harry de Ridder