Offringa BV: Nieuwe showroom voor heftrucks

Creil - Offringa BV uit Creil is een bedrijf dat nog altijd hard groeiende is. Er wordt hard gewerkt om een gloednieuw pand klaar voor gebruik te maken. In deze pand bevindt zich onder meer een aparte showroom voor heftrucks voor nieuwe Mitsubishi heftrucks en een hal met gebruikte machines. In het verleden stonden tractoren en heftrucks door elkaar heen, maar dankzij de nieuwe en fraaie showroom staan deze twee gescheiden opgesteld.

Door Alexander Drost Op de plek waar eerder een huis en een bouwbedrijf gevestigd waren, is in de afgelopen tijd enorm hard gewerkt om de loods te bouwen. Het is een plaatje, weten ook Kornelis Offringa en Harald Lijster. “Alles stond meer door elkaar”, vertelt Harald Lijster over de combinatie van tractoren en heftrucks. Voor de heftrucks was er al wel een showroom maar de trekkers stonden voornamelijk buiten. Inmiddels staan de heftrucks professioneel opgesteld in de showroom. De voormalige heftruckshowroom is inmiddels omgetoverd tot een mooie hal vol met Valtra-tractoren.

Importeurschap

Offringa BV nam drie jaar geleden het importeurschap van Mitsubishi-heftrucks in Nederland over. “Daarvoor waren we regionaal dealer. Kornelis begon in de jaren ’90 van de vorige eeuw al met dit merk in de polder. De Noordoostpolder was toen het grootste gebied.” Het bedrijf uit Creil werkt nauw samen met dealers en door de nieuwe showroom met bijbehorende loods is er ruimte voor meer nieuwe voorraad en demomateriaal. “Dat, in combinatie met de wens om uit te breiden, maakte een nieuwe showroom”, vertelt Offringa. Bij de verkoop van heftrucks wordt veel gedaan op locatie. Vertegenwoordigers zijn actief bij de klanten en op nieuwe adressen. De demonstratie vindt vaak plaats op locatie. Klanten kunnen dan zelf testen en proberen. Dat is erg belangrijk en zal ook volop blijven gebeuren, alleen wil Offringa BV de klanten ook graag wat meer in Creil laten zien. “Als mensen hier komen, vinden ze wel dat het er hier erg mooi uitziet. Je kunt wel een stuk professionele uitstraling laten zien. Daardoor ga je er meer aan trekken om meer mensen hierheen te krijgen”, aldus Lijster. “Mensen kijken ook vaak op de website”, weet Offringa. “Als je wat kan laten zien, zien ze dat je serieus in heftrucks doet. Het is een hele positieve ontwikkeling, zeker omdat we het ook uit elkaar getrokken hebben wat betreft tractoren en heftrucks. Je hebt meer ruimte om te werken en te laten zien. We hopen daarmee de mensen naar ons toe te trekken.”