Voetbaloverzicht: Urk en Flevo Boys verliezen

Emmeloord - Een overzicht van de gespeelde voetbalwedstrijden van clubs uit de Noordoostpolder.

Lange tijd leek de ontmoeting van SV Urk tegen VVOG op Sportpark De Vormt  op een gelijkspel uit te draaien. In de slotfase kregen de bezoekers echter een strafschop toegekend bij de stand 1 – 1. Vanaf elf meter kwamen de gasten op een 1-2 voorsprong.  Het betekende het verlies van een kostbaar punt. Na diverse mogelijkheden onbenut gelaten te hebben,  opende Urk na rust de score via een penalty die benut werd door Riekelt Jan Brands: 1-0. De gasten kwamen snel langszij via Jeremy de Graaf. Deze 1-1 leek dus lange tijd de eindstand te worden totdat de scheidsrechter vlak voor het laatste fluitsignaal de bal op de stip legde, nadat keeper Cornelis Koffeman met rood van het veld  vertrokken was. Lucas Visser was zijn vervanger die de strafschop niet kon keren: 1 -2.

Flevo Boys ten onder

Na de 1-0 overwinning op Staphorst reisde Flevo Boys vol zelfvertrouwen af naar Apeldoorn. Het goede spel was een heerlijke basis om bij CSV het seizoen veilig te stellen. Helaas leek er weinig over van het zelfvertrouwen. Flevo Boys liep twee keer in het scherpe mes van CSV Apeldoorn en verloor met 2-0. Na een 0-0 ruststand begonnen de Emmeloorders vervolgens prima aan het tweede bedrijf. Jarno van der Wal (net over) en William de Boer (paal) waren er dicht bij, maar het mocht niet zo zijn. De Boys drukten vervolgens verder door, maar dat gaf de thuisploeg juist de moed om het op de tegenaanval te proberen. De counter werd twee keer feilloos uitgevoerd, waardoor het 2-0 werd voor CSV Apeldoorn.

Bant wint van Bolsward

Koploper Bant boekte een prima 3-0 zege op nummer vijf Bolsward. De Bantenaren kunnen de titel in de zaterdag 4e Klasse eigenlijk niet meer mislopen. Door de driepunter is de voorsprong met een wedstrijd meer dan AVC nu dertien punten. Stefan Kramer opende de score vanuit een strafschop, waarna Raymond Bos de 2-0 maakte. Het slotakkoord was aan Kramer: 3-0.

Creil verliest gevecht

SC Creil verloor op inzet van VV Woudsend. De thuisploeg uit Friesland kwam op voorsprong via Coen Busscher. Creil kwam via Rodin van Meer vervolgens terug in de wedstrijd. Op basis van vechtlust won Woudsend de strijd. De Friezen trokken vervolgens ook aan het langste eind. A-junior Joeri Sybesma zorgde voor de winnende treffer.

Kraggenburg ten onder

Het laag geklasseerde FC Kraggenburg was zondag niet opgewassen tegen Old Forward uit Wilhelminaoord.  Kraggenburg, dat vrij aardig voetbal liet zien, verloor met 4-2. Bij rust leidde de thuisclub met 2­1. Jesper Oosterwijk zette Kraggenburg in de eerste helft nog op voorsprong. Bij een 4-1 stand maakte Mart van Keulen de tweede van Kraggenburg. Door de zege blijft Old Forward in de race voor een nacompetitieticket om promotie, terwijl FC Kraggenburg de komende vier wedstrijden nog veel punten zal moeten pakken om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

Matig Emmeloord verliest bij LAC Frisia

In de tweede klasse Noord heeft een flets en matig sc Emmeloord in Leeuwarden totaal onnodig met 2 - 0 verloren bij LAC Frisia. Door deze zure en teleurstellende nederlaag en de overwinning van VKW Westerbork op DTD zijn de Emmeloorders naar de vijfde plek afgezakt.

SVM maakt het niet af

SV Marknesse verloor zaterdag op bezoek bij Elim, dat in de top van de competitie bivakkeert. Namens SVM was het Richard de Boer die na elf minuten spelen de score opende, op aangeven van Jorn Strijk. Nadat Martin Peters vervolgens een dot van een kans miste, ging het mis voor SVM. Elim trok het initiatief naar zich toe en stond na 36 minuten spelen met 3-1 voor. Dat bleek ook de eindstand. SVM probeerde het nog wel, maar slaagde er niet in om het doel te vinden.

Uitslagen

SV Tonego – SVN’69: 1-0 SC Espel – HJSC: 2-2 Warga – RKO: 3-1

Meer voetbal

Meer voetbal: Ens vliegt eruit, dat is nu wel zeker Meer voetbal: 'Gekidnapte' Dekkers goud waard Meer voetbal: Tollebeek ontsnapt en doet nog mee