Tollebeek ontsnapt en doet nog mee

Tollebeek - De derby leek voor Tollebeek op een deceptie uit te draaien, maar uiteindelijk werd het nog een prima weekend voor Jordy Schouten en zijn maten. Zelfs een 3-0 voorsprong volstond niet voor Nagele: 3-3.

De thuisclub was zeker in de eerste helft heer en meester, maar Nagele wilde het predicaat van ‘net niet’ blijkbaar niet te grabbel gooien en stond Tollebeek toe in de slotseconden langszij te komen. Een dikke meevaller voor Tollebeek, dat in de strijd om de tweede periodetitel in extremis nog goede zaken deed. Concurrent Beetgum ging met 1-2 onderuit tegen FC Wolvega. Op 23 april kan Tollebeek thuis tegen Beetgum een grote stap richting periodetitel doen.

‘Het komt wel goed’

Opluchting alom bij Tollebeek derhalve. "We hebben ontzettend veel geluk gehad. Het had met rust ook 5-1 kunnen staan", besefte aanvoerder Jordy Schouten, die trouwens in de rust zijn medespelers al toevertrouwde: "Het komt wel goed." En het kwam goed, althans, voor een deel. Maar na een 3-0 achterstand mag je van een winstpunt in plaats van twee verliespunten spreken. "Dit is een mooi punt en we zijn er heel blij mee", bekende Hans Hamersma.
Lees meer: Ens vliegt eruit, dat is nu wel zeker
De trainer van Tollebeek wilde de waslijst aan blessures niet als excuus gebruiken, maar feit is wel dat Tollebeek de halve selectie in de lappenmand heeft zitten onder wie Martijn Wijsbeek, Martin Apperlo en Rik Loman. Marijn Brandsema deed voor het eerst na zes wedstrijden weer mee, maar had tegen Nagele, logisch, nog niet de goede vorm te pakken. Ook Kars Breukel haakte op het laatste moment af, omdat zijn spelerspas verlopen bleek te zijn. "Nagele speelde feller, wij waren altijd een stapje te laat. Nagele was de betere ploeg. Met de 3-1 bij rust kwamen wij goed weg", vond Hamersma, die ook zag dat zijn ploeg in de tweede helft beter voor de dag kwam. "Ze hebben er met z’n allen voor gevochten. Ze bleven in een goed resultaat geloven. Dat is een compliment aan de jongens." Een weekend rust komt Tollebeek goed uit. Misschien dat de selectie over twee weken bijna weer compleet is. "Dan zijn wij een van de betere ploegen."

Weer billen knijpen

Laurens Bloo was bij Nagele de grote man door twee goals voor zijn rekening te nemen. Aanvoerder Jeroen van der Vijgh deed met een mooi schot ook een duit in het zakje. Jasper de Lange benutte de eerste de beste kans voor Tollebeek door op slag van rust fraai raak te koppen: 3-1. Toen Stan Boons al snel na rust voor de aansluitingstreffer zorgde, werd het voor heel Nagele weer billen knijpen. Niet dat het hielp, want A-junior Jorn Dekkers bezorgde Nagele een fikse kater door in de slotseconden het punt voor Tollebeek veilig te stellen. Sneu voor Nagele, maar als je zelfs een 3-0 voorsprong niet over de streep kunt trekken verdien je de zege ook niet. "Wij hebben altijd veel respect voor Nagele, omdat het een goed voetballende ploeg is", aldus Jordy Schouten. "We mogen niet klagen met een punt, dat we heel hard nodig hebben om nog kans op de periodetitel te maken." Harry de Ridder