Vovem vecht zich verder uit het dal

Emmeloord - "Soms formidabel, soms afwachtend en slap. Een vermoeiende wedstrijd, ook geestelijk." Wim Bijsterbosch was natuurlijk blij met de zege (3-1) van Vovem, maar had ook de nodige kritiek op ‘zijn’ vrouwen.

De trainer/coach, pas drie maanden in dienst van de fusieclub uit Emmeloord, zag zijn team knokken voor elk punt tegen concurrent Veracles 2, een studentenploeg uit Groningen. Niet tevergeefs, want de o zo broodnodige punten werden binnen gesleept: 25-20, 21-25, 25-20, 25-22. De derde zege op rij voor Vovem, dat door deze goede reeks weer uitzicht heeft op handhaving in de 2e divisie. "We wilden natuurlijk graag de punten pakken, ook omdat Veracles een directe concurrent van ons is", zei Bijsterbosch. "Je kon merken dat er extra spanning op de wedstrijd zat." Misschien verklaarde dat ook het volgens Laurie Mazereeuw moeizame begin. "Toen we eenmaal op gang waren, ging het lekker." Zoals het de laatste weken al lekker loopt. "Hoe dat kan? Ik heb er wel over nagedacht, maar ik weet de reden niet. Misschien tonen we nu meer vechtlust."

Mentaal en fysiek

Eén van de drie sleutelbegrippen die Wim Bijsterbosch ook in de mond nam. Hij had het ook nog over lef en teamgeest. "Hier hebben we het al wekenlang over", aldus Bijsterbosch. "Er wordt bloedfanatiek getraind, mentaal en fysiek zit het heel goed. Vandaag heb ik twee time-outs volledig hieraan besteed. Volleybal is de ultieme teamsport; het gaat om durven en samenwerken. Dit team hoort niet thuis in de onderste regionen van de 2e divisie." Als iets goed is voor het zelfvertrouwen, dan zijn het overwinningen. De derde zege in successie kan de opmaat zijn voor een mooi slot van het seizoen, dat zo slecht begon. Vovem leek even helemaal af te haken, maar zeges op Captains***Kangeroe, nummer twee Sudosa-Desto en dus Veracles hebben de vertroebelde blik weer verhelderd. Tegen Veracles kwam de Emmeloordse formatie een paar keer in de problemen, maar Vovem herstelde zich telkens knap.

Mooie rally’s

Even leek Veracles na de winst in de tweede set door te stomen, maar Vovem toonde veerkracht en profiteerde goed van slordigheidjes in het spel van de tegenstander uit Groningen. Ook in de vierde set knokte Vovem zich terug in de wedstrijd. Voor de neutrale toeschouwer was het een lekkere pot met af en toe mooie rally’s. Een service in het net bracht de verlossing, waardoor Vovem nu met 31 punten de voorlaatste plek bezet. Veracles 2, VC Zwolle 2 en VC Sneek 3 staan er net boven. Vovem heeft nog drie finales voor de boeg, te beginnen komende zaterdag tegen VC Sneek, dat ook 31 punten heeft. "Als we deze vorm vasthouden, geef ik ons een goede kans op handhaving", meende Laurie Mazereeuw. Om de plek in de 2e divisie veilig te stellen, moet Vovem nog twee plaatsen op de ranglijst stijgen. Anders worden het p/d-wedstrijden. "We gaan voor de 9e plek. Ik geef ons 90% kans. Deze selectie hoort thuis op een plek tussen de 5 en 7", aldus Bijsterbosch, die voor een jaar heeft bijgetekend. Tekst Harry de Ridder