De Ghesellen kampioen

Emmeloord - Kaderteam Hanze Zonwering De Ghesellen heeft vrijdagavond in biljartcentrum Entree in Emmeloord het teamkampioenschap van de noordelijke competitie behaald door met 4 - 4 gelijk te spelen tegen Friesche Club Popma Biljartservice.

Eerste speler Edwin Zweers had geen enkele tegenstand van Tonny Swart, die maar tot een schamele 44 van de 160 te maken caramboles kwam. Edwin daarentegen is goed in vorm tegenwoordig en met een serie van 119 in de 5e beurt en in de 6e beurt er nog 80 over heen had hij zijn partij van 260 caramboles tot een goed einde gemaakt. Tweede speler Sietse Vijver had in Eddy Geurtsen een tegenstander, die niet van ophouden weet.
Lees meer: Minuut stilte ter ere van Johan Cruijff
In een spannende partij won Sietse in 9 beurten voor de 220 caramboles. Eddy 134 van de 140. Derde speler Stefan Damen kwam niet in zijn spel en moest de overwinning laten aan Sietse Jansma, die slechts 7 beurten nodig had voor de 130 caramboles. Stefan haalde 103 van de 180. Ook vierde speler Frans Koolen kwam niet tot winst. In een gelijk opgaande partij tegen Marcel van der Woude, die in de 12e beurt zijn 120e carambole maakte, kon Frans het verschil niet maken en bleef steken op 122 van de 160 te maken caramboles. De halve finales van de teamkadercompetitie worden in het weekend van 7 en 8 mei verspeeld. Naar welke plaats het kaderteam zal gaan is nog niet bekend: Den Haag, Rumpt, Sneek of Eibergen.