Voetbaloverzicht Noordoostpolder: Debuut voor jonge goalie

Emmeloord - Een overzicht van de gespeelde voetbalwedstrijden van clubs uit de Noordoostpolder.

De thuiswedstrijd werd tegen ACV werd met een historische 9-0 overwinning afgesloten. Flevo Boys had zich dan ook terdege voorbereid op een mogelijk getergd ACV, op zoek naar revanche. Maar zaterdag in Assen verliep het heel anders. Doelman Rodney Rosink kreeg al na twee minuten rood. Jongeling Remco Bruinsma (17) maakte daarom zijn debuut namens Flevo Boys, dat in Assen vervolgens niet was opgewassen tegen ACV. De Assenaren wonnen met 2-0 dankzij twee doelpunten van spits Danny Menting.

Urk stijgt na gelijkspel

Op eigen veld kwam SV Urk afgelopen zaterdag tegen HZVV niet verder dan een gelijkspel. In het eerste bedrijf waren er voor beide teams enkele kleine kansen maar doelpunten bleven uit. Na de thee leken de gastheren op de winst af te stevenen toen Lucas Nagel in de 54e minuut de bal keihard binnenschoot (1-0). Frank Strijker bracht na ruim een uur de balans weer in evenwicht. Beide teams gingen na deze 1-1 op jacht naar de volle winst. In de stand kwam echter geen verandering meer zodat de punten gedeeld werden. Door deze remise klom het team van Rolf de Boer op de ranglijst wel over Sportclub Genemuiden heen. De ploeg uit de tapijtstad verloor namelijk met 2-1 van AZSV.

Creil wint overtuigend

Na elf minuten te hebben gespeeld was het Theun Faber die de bal veroverde op het middenveld, hij bedacht zich geen moment en stoomde op richting de goal, hij hield hierbij het overzicht en kon met een mooie pass Frank van Bruggen bereiken. Frank van Bruggen bedacht zich geen moment en haalde vanaf 20 meter uit. De bal krulde prachtig hoog in de verre bovenhoek, 0-1. Vlak voor rust kon Rick Sijtsma de bal op de linksback positie heroveren en na een prachtige opgezette aanval van SC Creil kon Robin Schaapman de bal breed op Jelle Loosman leggen. De topscorer van SC Creil maakte geen fout en tekende de 0-2 aan. In de 60e minuut was het dan wel raak, met een prachtige pass van Theun Faber kon Robin Schaapman de bal wederom breed leggen op Jelle Loosman die daarmee voor de 0-3 zorgde. De thuisploeg kwam even terug op 1-3, maar daarna ging Creil door. Het was Robin Schaapman die de bal ontving en hij wist direct Rodin van Meer aan te spelen. Rodin van Meer bleef koel en schoot de 1-4 binnen. Vlak voor tijd kreeg SC Creil nog een vrij trap van circa 20 meter te nemen. Frank van Bruggen eiste deze bal op en schoot de vrije trap vervolgens met een mooie boogbal in de korte hoek, dit betekende de einduitslag 1-5.

Tonego moet afstand nemen

Tonego verloor in eigen huis van Elim en daardoor nemen de titelkansen van de ploeg af te nemen. Het gehele seizoen loopt het lekker bij de club uit Luttelgeest, maar dit weekend werd er jammerlijk verloren.

Bant sterkste in polderontmoeting

De Polderderby tussen SC Bant en VV Tollebeek bleek een prooi voor de thuisclub. Bant won met 2-1, dankzij twee doelpunten van Henk Jan Hoekstra. Hij tekende voor de gelijkmaker en de winnende treffer in Bant.

Espel verliest na strafschop

Espel nam het op tegen de koploper Scharnegoutum. Een belangrijke wedstrijd in de strijd om de vierde plek. De ploegen waren erg aan elkaar gewaagd en Espel was soms zelfs de bovenliggende partij. Het was echter Scharnegoutum dat op 0-1 kwam door slecht ingrijpen van de verdediging. Espel bleef ondanks deze achterstand toch nog compact voetballen en wist het de tegenstander soms erg moeilijk te maken. Een russtand van 0-1 gaf Espel nog alle mogelijkheden. Door een enigszins dubieuze penalty werd Scharnegoutum in het zadel geholpen. Espel kwam hierna niet meer in zijn spel en het was Scharnegoutum die simpel uitliep naar 0-6.

Late domper dapper Emmeloord

Een strijdvaardig en dapper sc Emmeloord heeft in een boeiende wedstrijd zeer verdienstelijk met 1 - 1 gelijkgespeeld bij kampioenkandidaat FC Wolvega. Er viel ontzettend veel te beleven op het broeierige wolvennest waarbij het publiek tot de laatste seconde in spanning werd gehouden. In de 52e minuut kwamen de blauwen verrassend en brutaal via Harm van Wieren op een 0 - 1 voorsprong nadat de doelman van FC Wolvega een vrije trap van Gerke Schaap niet onder controle kreeg. In de rebound was het boegbeeld Harm van Wieren er als de kippen bij om de bal snoeihard tegen de touwen te schieten voor de bevrijdende 0 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord. Tot aan de 94e minuut leek Emmeloord te gaan stunten, maar plotseling sloegen de paarse wolven alsnog toe voor de 1 - 1 gelijkmaker.

Uitslagen

SV Ens – Wolvega: 2-2 Hoogeveen – SVM: 2-1 FC Kraggenburg – SV Veno: 0-4 Old Forward – RKO: 3-2