Weer oude liedje bij VV Nagele: net niet

Nagele - Net niet. In deze twee woorden kan het seizoen van Nagele het best worden samengevat. Ook tegen AVC kreeg de middenmotor grote kansen, maar trok de minste ploeg aan het langste eind: 0-1.

Door Harry de Ridder Nagele won de laatste drie wedstrijden van Ens, Heeg en IJVC en had de zegereeks tegen AVC een vervolg moeten geven. Er zijn nog altijd prijzen te verdelen, ook voor een middenmoter als Nagele. In de tweede periode ging Nagele aan kop. Tegen de nummer twee uit Sexbierum hadden aanvoerder Jeroen van de Vijgh en zijn mannen goede zaken kunnen doen en het zelfvertrouwen nog wat kunnen opkrikken. Bovendien had Nagele koploper Bant, dat zelf van Heeg won, een handje kunnen helpen.

Opgelegde kansen

Had gemoeten, had gekund. Wat heb je eraan? Nagele was, zeker in de eerste helft, veruit de beste ploeg. In het eerste half uur creëerde de thuisploeg zeker drie opgelegde kansen, die stuk voor stuk om zeep werden geholpen. ‘Hetzelfde liedje als in de uitwedstrijd’, mokte Gert-Jan Hulsman, een van de drie routiniers in de jonge selectie. ‘We waren in de eerste helft veel beter, kregen zoveel kansen. Die moeten er gewoon in.’ De wedstrijd tegen AVC was symptomatisch voor het hele seizoen tot nu toe. ‘Een net-niet-seizoen’, noemde Hulsman de competitie voor Nagele. ‘Zoals tegen AVC gaat het al het hele seizoen. Mooie combinaties, de betere ploeg zijn en de kansen niet afmaken.’ Trainer Gerrit Bien was het met Gert-Jan Verhulst eens. ‘Ik wilde dit seizoen graag dat beeld doorbreken. We hadden meer punten moeten hebben, maar het is weer een seizoen van net niet. Deze wedstrijd is daar een voorbeeld van.’

Heer en meester

Tegen de Algemene Voetbal Club, met Bant verwikkeld in de strijd om de titel, was Nagele voor rust heer en meester. De nummer twee bleef ver onder de maat met alleen fysiek voetbal en aanstellerig gedrag. ‘Over het eerste half uur ben ik qua voetbal dik tevreden’, zei Bien. ‘AVC is een goede ploeg, maar was tegen ons een stuk minder. Dat was ook onze verdienste.’ De gemiste strafschop van Rick Bloo in de 10e minuut (hij schoot hoog over) was een voorbode voor meer onheil. Toen Gert-Jan Hulsman na een klein half uur doelman Maikel Hartman omspeelde leek de 1-0 een feit, maar Bart Prins en Jeroen van de Vijgh kregen de bal er van dichtbij niet in. Een paar minuten later lag de bal er bij de eerste de  beste fatsoenlijke aanval van AVC wel in: 0-1. De voetbalwet kende voor Nagele geen genade. Na rust was de wedstrijd het aanzien nauwelijks waard. ‘In de tweede helft waren we te onnauwkeurig, te gehaast’, concludeerde Gerrit Bien.

‘Ben ik trots op’

De Kampenaar is over  één ding wel heel tevreden. ‘Nagele heeft een leuk voetballend elftal. Er staat echt een ploeg. Daar ben ik trots op.’