Er zit rek in korfbalclub, vindt trainer

Emmeloord - KV Emmeloord/Marknesse heeft handhaving in de 2e klasse in eigen hand, maar het kan ook nog fout aflopen. Al ziet trainer Martijn van Eijk dat heel anders. "Voor mijn gevoel zijn we veilig."

Door Harry de Ridder De fusieclub moet komende zaterdag aantreden in Vroomshoop waar kampioen TOP de tegenstander is. Van Eijk ziet de beslissende pot met groot vertrouwen tegemoet. "TOP krijgt het gruwelijk moeilijk tegen ons. Wij zijn in de mood na de winst op Hellas ’63, TOP is al kampioen. Wij moeten hun heren, die goed zijn, druk geven. Dan krijgt TOP het moeilijk, omdat zij zwak zijn op hun dames." Maar toch, je hebt het wel over de kampioen. Gelukkig moet concurrent Juventa, die moet winnen om een kans op een beslissingswedstrijd tegen KV Emmeloord/Marknesse te maken, aantreden tegen de nummer twee Elburg. Voor zijn gevoel heeft de formatie van Martijn van Eijk de beslissende wedstrijd al achter de rug. Dat was tegen Hellas toen de polderploeg met 19-18 won. "Wij zijn op dit moment zo sterk. Er heerst een positieve moraal. Echt, ik heb er het volste vertrouwen in."

Positief gestemd

Ook over de kansen in het nieuwe seizoen is de Emmeloorder positief gestemd. Van Eijk vindt dat zijn club in de problemen is gekomen door een gebrek aan ervaring, maar dat de selectie genoeg kwaliteit herbergt om volgend seizoen op z’n minst in de middenmoot mee te doen. Ondanks het gemis van de topschutter, Maarten van Erp. "Wij hebben een moeilijk te bestrijden team, maar het is vervelend dat we vaak net aan verliezen. We zijn nog niet goed genoeg in de afronding en we zijn niet geroutineerd genoeg." Een voorbeeld daarvan is het feit, dat KV Emmeloord/Marknesse veel meer strafworpen tegen dan mee krijgt. Van Eijk wijt dat onder meer aan het slechte niveau van de arbitrage, maar geeft toe dat alle ploegen daarmee te maken hebben. "De vraag is: wat doe je ermee? Die routine missen we nog." Ondertussen is Van Eijk bezig het algehele niveau binnen de club op te krikken, waarbij hij hulp krijgt van oud-trainer Sjoerd van der Klaauw, die onder meer de jeugd begeleidt.

Meer schotkansen

"Ik zie zeker verbetermogelijkheden ten opzichte van de afgelopen seizoenen", zegt Martijn van Eijk zelfverzekerd. De topschutter is exit, dus moet je proberen op een andere manier aan de benodigde punten te komen. "Het nieuwe systeem loopt lekker. Ik probeer de spelers allrounder te maken, meer verrassend te spelen zodat we tot meer schotkansen komen. We schurken tegen de middenmoot aan maar missen nog raffinement in de afronding." Verder zet Van Eijk in op een betere conditie (‘In het eindspel stortte de ploeg vaak in’) en op een betere fysiek door bijvoorbeeld training op core stability. Van Eijk. "Ik  ben blij met onze nieuwe speelwijze en met de betere conditie. Ik zie een aantal spelers nog wel de nodige stappen maken." De concurrentie is gewaarschuwd.