Expositie ‘Onderweg naar morgen...’ in azc Luttelgeest

Emmeloord - Kinderkunst gemaakt bij Stichting De Vrolijkheid

LUTTELGEEST - Hoe stimuleer je fantasie en talent bij kinderen die in permanente staat van onzekerheid leven? Bij stichting De Vrolijkheid op azc Luttelgeest zijn deze kinderen van harte welkom om hun creatieve talenten te ontdekken.

In het kunstproject getiteld: ‘Onderweg naar morgen...’ hebben zij kunst kunnen beleven, maken en ervaren onder leiding van Kamper illustratrice Marit de Wolf. In het acht weken durende project stond de fantasiewereld van de kinderen centraal.

Er is onder anderen gewerkt met verf, oliekrijt, papier maché en fotografie (in samenwerking met fotografe Corine Aalvanger) De kunstwerken zijn vanaf maandag 7 maart in een bijzondere expositie te zien in ‘Het Kompas’ op azc Luttelgeest. De officiële opening is om 16.00 uur.

Stichting de Vrolijkheid organiseert samen met bewoners in de azc’s creatieve activiteiten voor kinderen en jongeren. www.vrolijkheid.nl. Marit de Wolf is werkzaam als illustrator en geeft regelmatig kunstworkshops aan kinderen. www.dewolfillustraties.nl.

Dit project kwam tot stand met subsidie van Fiep Westendorp Foundation. De Fiep Westendorp Foundation ondersteunt o.a. projecten gericht op kinderen die het om wat voor redenen dan ook moeilijk of minder goed getroffen hebben. www.fiepwestendorp.nl