Teveel ontzag voor grote buurman

Emmeloord - Wiljan Mossing Holsteyn was tevreden met de ruime overwinning van Flevo Boys, maar had hij meer verwacht van SC Emmeloord? "Weet ik niet, maar ik weet wel dat wij beter zijn, met alle respect voor SC Emmeloord."

De trainer van Flevo Boys had bij vlagen goed voetbal gezien, maar vond zijn ploeg soms, vooral in de afronding, ook heel slordig. "Maar het was wel een overtuigende zege." Mossing Holsteyn had ook niet anders verwacht. : Wij trainer vaker, zijn fitter en sterker en spelen twee klassen hoger. Ja, het verschil was heel groot. Wat ik knap vind van de jongens: zij hebben de wedstrijd niet als een derby benaderd. Zelf heb ik ook niet op de ambiance gelet. Ik kijk als trainer naar de wedstrijd."

Groot compliment

Allan Bakker, die de wedstrijd openbrak, kreeg een groot compliment van Mossing Holsteyn. "Allan was geweldig. Zeurde niet, omdat hij niet in de basis stond. Mooi dat hij op deze manier reageerde." Zelf was Bakker ook content. "Super, twee keer scoren in zo’n speciale wedstrijd. We gingen meteen volle bak. Je ziet vaak genoeg bekerstunts, je weet het nooit, maar daar hebben we voor gewaakt." Arnoud Post wilde niet van een makkie spreken uit respect voor SC Emmeloord, maar de aanvoerder van Flevo Boys gaf toe, dat zijn club wel een moeilijkere tegenstanders heeft gehad. "Maar ze wilden aanvallen, groeven zich niet in. En dat is een compliment waard." Kritiekpuntje: "We hadden er wel tien kunnen maken." Post was verrast door de sfeer en de grote belangstelling. "Voetbal leeft niet zo heel erg in Emmeloord, maar er waren veel meer toeschouwers dan ik van tevoren had gedacht."

Met teveel ontzag

Dick Schuurman vond dat zijn ploeg Flevo Boys de zege cadeau had gedaan. "We hebben het Flevo Boys te gemakkelijk gemaakt. We speelden te lief, met teveel ontzag. Je weet dat je het voetballend aflegt, dan moet je iets anders brengen, maar dat lukte niet. Heeft ook te maken met de kwaliteit van de tegenstander. Ik houd er toch een beetje katterig gevoel aan over", mokte de trainer van Sportclub. Zijn aanvoerder was wat opgewekter. "Altijd mooi om een goal mee te pikken. Dit was een historisch duel, mijn doelpunt staat nu toch op papier", lachte Harm van Wieren. Hij gaf toe direct na rust aan de dubbele cijfers te hebben gedacht. "Was ik wel een beetje bang voor, ja. Het was af en toe echt een gatenkaas." En ja, hijzelf en veel anderen met hem dachten dat een verrassing er misschien wel in zat. "Maar Flevo Boys had een goede dag. Dat we hebben verloren is geen schande. We maken er een mooi feestje van." Harry de Ridder