Vlijmscherp rood laat Sportclub Emmeloord kansloos

Emmeloord - Sportclub Emmeloord had hoofdklasser Alcides verslagen, dus waarom zou Flevo Boys niet het volgende slachtoffer zijn? Maar Flevo Boys had geen trek in gekkigheid en klaarde de klus heel professioneel: 6-1.


De bekerkraker die geen kraker werd. Spelbreker was de thuisclub, die vanaf de eerste seconde de opponent bij de strot greep en niet meer losliet. De hoofdklasser troefde de tweedeklasser op alle fronten af. De vaste waarden Arjan Postma en Arjan Spaan en ook Dick Hakvoort en Jarno van der Wal moesten verstek laten gaan, maar het deerde Flevo Boys totaal niet. De kwartfinales van de districtsbeker Noord zijn een feit.

Anders voorgesteld

SC Emmeloord moet zich de wedstrijd anders hebben voorgesteld. Stiekem dachten veel ‘blauwen’ dat een stunt er wel in zat, maar de ploeg van Dick Schuurman werd bij tijd en wijle volledig onder de voet gelopen door de vlijmscherpe thuisploeg, die in een goeie fase zit. Het keurkorps van trainer Mossing Holsteyn won in competitieverband drie keer achter elkaar, van HZVV, Drachtster Boys en SVZW. De goede vorm was er in de achtste finales van de districtsbeker Noord nog steeds.

Vanaf de eerste seconde deed SC Emmeloord niet veel anders dan tegenhouden. Zelf een counter zat er voor rust niet in. Doelman Jurjan Wouda van Flevo Boys kreeg echt niets te doen in de eerste helft. Symbool voor de onmacht van Sportclub stond rechtsback Guido Vissers, die helemaal scheel werd gespeeld door de rappe William de Boer. De voltallige ploeg had niet z’n beste dag. Persoonlijke fouten hielpen Flevo Boys in het zadel.

Een invaller zorgde ervoor, dat het grote overwicht van Flevo Boys werd omgezet in klinkende munt. Yander Zandbergen moest al snel naar de kant met een teenblessure. Een getergde Allan Bakker viel voor hem in. Binnen drie minuten sloeg Bakker twee keer toe. Eerst strafte hij een fout van Wouter van der Velde af en in de 25e minuut schoot hij via de paal raak: 2-0. Drie minuten voor rust werd het 3-0. Doelman Van der Werff kreeg de bal niet klem, waarna Frank Post de bal in het lege doel schoof.

Dubbele cijfers

De dubbele cijfers leken in de eerste minuten na rust eraan te komen. Trainer Schuurman probeerde door wat omzettingen het tij te keren, maar Flevo Boys sloeg binnen zes minuten drie keer toe. Twee keer William de Boer (waaronder schitterende vrije trap) en een keer Frank Post (prachtige lob) deden het ergste voor SC Emmeloord vrezen. Maar Flevo Boys haalde de voet van het gas en de ‘blauwen’ kregen weer wat kleur op de wangen.

De wedstrijd was al lang en breed gespeeld, maar SC Emmeloord kreeg zowaar een paar kansen en Harm van Wieren redde met een kopbal de spreekwoordelijke eer: 6-1. Flevo Boys bleef aandringen, maar groter leed bleef SC Emmeloord bespaard. Voorlopig is duidelijk welke club zich de koning van Emmeloord mag noemen.

Harry de Ridder