Afwisselend nieuwjaarsconcert ouderenbonden

Emmeloord - Het vijfde Nieuwjaarsconcert van de ouderenbonden woensdag in de Nieuw Jeruzalemkerk in Emmeloord werd druk bezocht.

Het Seniorenorkest 'Echo der golven' met dirigent Jan Huzen had de hoofdact van het concert. Het orkest speelde koralen, Klezmer, een mooi arrangement van Halleluja van L. Cohen en de evergreen Moonlight Serenade van G. Miller. De vijf delen van  Dakota van J. de Haan trok het publiek mee naar het leven en sterven van de Dakota indianen in de VS. Het tempo en de toonzetting gaven perfect de sfeer weer.
Ook werkten docenten van het  Muzisch centrum mee. Klarinettist Maarten Mestrom, zangeres Suzan Paas en pianiste  Irina Chaykovsky. Bijgestaan door Klaas Kampen van het Seniorenorkest op slagwerk en Coen Dassen van de Sfeercompany op gitaar. Ieder voor zich en gezamenlijk, toonden zij hun kwaliteit als uitvoerenden in een wervelend en aantrekkelijk gedeelte met jazzmuziek en zang.
De Sfeercompany met Coen Dassen en Marieke van den Berg, wist met gitaar en zang ontroering te brengen met nummers van N. Young en J. Taylor en nam het publiek verder mee terug met muziek uit de pophistorie. De solo's van diverse uitvoerenden, oud en jong, laten zien wat bereikt kan worden binnen het grote muzikale spectrum. Een gezamenlijk We 'll meet again en een daverend applaus sloot deze middag af.