Voetbaloverzicht: SC Espel wint, RKO gelijk, veel afgelastingen

Emmeloord - Flevo Boys heeft zaterdagmiddag een eenvoudige overwinning geboekt op hekkensluiter Drachtster Boys.

De Emmeloorders liepen uit naar een 3-0 overwinning. Frank Post opende de score. Hij draaide kort en kon vervolgens goed binnenschieten. In de 42ste minuut maakte uitblinker Arnoud Post een schitterend doelpunt. Dit keer niet een afstandsschot in de kruising, maar een bekeken schot over de keeper. Na rust deed ook Wesley de Klein een duit in het zakje door de 3-0 voor zijn rekening te nemen. Daar bleef het bij.

Doelpuntrijk gelijkspel

Voor SV Urk eindigde het duelmet ACV in een 3-3 gelijkspel. De Urkers kwamen in het Drentse Assen tot twee keer toe op voorsprong, maar zagen ACV langszij komen. De Assenaren kwamen zelfs op voorsprong, maar Urk rechtte de rug. Hessel Snoek, Jan van Slooten en Siemen Lindebooom vonden het net namens Urk. Laatstgenoemde zorgde voor een punt.

Espel wint

SC Espel won dit weekend betrekkelijk eenvoudig SVBS'77 uit Beltschutsloot. Espel moest deze wedstrijd winnen om vijfde te blijven staan enbegon ook deze keer weer goed. Goed combinatie spel was soms moeilijk op een zwaar veld. Espel kwam al redelijk snel op 1-0 via Mark Staal. Het was dezelfde Mark Staal die ook voor 2-0 tekende. Dit was op dat moment een zeer verdiende voorsprong en SVBS kon er maar weinig tegenover zetten. Voor rust kwam SVBS op 2-1 via een strafschop. Na rust moest Espel ook de mouwen opstropen omdat SVBS nog meer strijd ging leveren. Een bal op de lat voorkwam dat SVBS op gelijke hoogte kwam. Inmiddels was Rudy van Steenbergen het veld in gekomen. Hij schoot resoluut de 3-1 binnen. SVBS was gebroken en het was Paul Dekker die het vonnis voltrok met 4-1. Uiteindelijk maakte SVBS'77 er nog 4-2 van.

RKO gelijk op

Ondanks de natte omstandigheden nam RKO het zondag toch op tegen Oldeboorn. RKO wilde graag het spel maken, maar dit lukte niet volledig. Na een knappe uithaal van Oldeboorn, die de 1-0 betekende, kreeg RKO hier wel de ruimte voor. Oldeboorn wilde alleen maar de voorsprong vasthouden. Met moeite kwam RKO net voor rust op 1-1 na goed werk van Rob Loman, die binnen prikte. In de tweede helft werden er pittige duels uitgevochten met een aantal kansen over en weer, echter zonder resultaat: 1-1

Uitslagen

HJSC - SC Creil: 0-0 Veenhuizen - Tonego: 5-2 Heeg - VV Tollebeek: 2-2 ONR - SVM: 2-3

Afgelast

SV VENO - Renado SC Bant - VV Nagele FC Kraggenburg - Oosterlittens VWK - SC Emmeloord

Nopscorer-klassement

Jelle Loosman blijft koploper in het Nopscorer-klassement, dat iedere week wordt bijgehouden door Erwin Zieleman van Poldercuptrofee. Loosman scoorde niet tijdens HJSC - SC Creil en blijft daardoor op vijftien doelpunten staan. Marijn Brandsema van VV Tollebeek scoorde ook niet en blijft op veertien treffers staan. Maarten Dekkers speelde niet met SC Emmeloord en staat daardoor nog altijd op plaats drie met twaalf doelpunten. SV Tonego verloor met 5-2 van Veenhuizen, maar ziet wel een doelpuntmaker de top-drie naderen. Joep Henselmans scoorde namelijk en zette daarmee zijn totaal op elf treffers. Ploeggenoot Sjoerd Tuinhof vond het net niet en deelt nu plaats vier met Henselmans. En zo blijft het ongemeen spannend in de top van het klassement. Wie wordt dit seizoen de absolute topschutter van de Noordoostpolder? De tijd moet dat gaan uitwijzen.