Incompleet SCE blijft op titelkoers

Emmeloord - De zaalvoetballers van SC Emmeloord gaan vol voor de titel. Laatste slachtoffer van de dadendrang van SCE was REUZ. "Als we goed blijven trainen, zie ik kansen", aldus Mo Boutarout.

Door Harry de Ridder Boutarout, coach en trainer van het team uit Emmeloord, was tevreden over de ruime en verdiende zege van SC Emmeloord op de tegenstander uit het Drentse Vries: 6-1. Het had in De Bosbadhal net zo goed 10-0 kunnen worden, maar een lichte neiging tot gemakzucht en frivoliteit stond een grotere score in de weg. SC Emmeloord mist al wekenlang een deel van de basisformatie, waardoor Boutarout een beroep moet doen op junioren en freewheelende spelers uit lagere teams. Vooralsnog levert deze tegenslag geen grote problemen op. SCE behoort tot de best presterende teams in de Topklasse en heeft alles in eigen hand.

Junioren inpassen

Onder de geblesseerden de toppers Abdel Boundati en topscorer Naoufal Bellari. "Als we in deze fase van de competitie compleet waren geweest, was de kans op de titel wel heel groot geweest", weet Mo Boutarout zeker. Ook zonder de waslijst aan geblesseerden gelooft hij in de titelkansen van SCE. "Ik moet elke week junioren inpassen en ik vind het knap dat ze het zo goed oppakken." Behalve zijn team kampioen maken heeft Boutarout nog een belangrijk doel: "Ik vind het een mooie uitdaging om met alle talenten een goed team te bouwen. Er zit nog veel rek in deze selectie. Ik zie soms mooie dingen, maar we moeten nog verder groeien. Individuele kwaliteiten zijn er genoeg, maar we moeten vooral tactisch nog stappen maken." Een wedstrijd van SC Emmeloord is niet gauw saai. Sommige spelers, onder wie aanvoerder Ouassim Amr, laten zich regelmatig tot frivoliteiten verleiden. Leuk voor het publiek, niet altijd leuk voor de coach. Tegen REUZ leverde het wel een prachtige goal van Amr op, toen hij met een lob uit stilstand de 5-1 liet aantekenen.

Niets in te brengen

De wedstrijd tegen REUZ was geen wedstrijd. Beide teams waren incompleet, maar SCE was veel te sterk. Aharchi (2x) en Merraki zorgden al snel voor een 3-0 voorsprong, waarna de partij eigenlijk al was gespeeld. Aharchi maakte indruk met zijn verwoestende schoten. De vooraf als ‘stug’ betitelde opponent had niets in te brengen. "Het was een beetje een dooie boel’, vond Boutarout. ‘We hadden moeite om scherp te blijven." In april valt de beslissing over het kampioenschap. De bovenste teams staan dicht bij elkaar, het is heel spannend in de Topklasse. SC Emmeloord krijgt nog alle toppers tegenover zich en speelt de laatste en misschien wel beslissende partij thuis. Indien de ziekenboeg de komende weken gestaag leegstroomt, gaat SC Emmeloord, dat kan niet anders, hoge ogen gooien in de strijd om de titel.