Harm Alarm op weekmarkt Emmeloord

Emmeloord - EMMELOORD - Politie en gemeente, geven donderdag 11 februari tijdens de weekmarkt op het Kettingplein, preventievoorlichting over woninginbraken.

Harm Alarm, uit de landelijke campagne met betrekking tot woninginbraken, zal hierbij aanwezig zijn. Van 08.00 uur tot in de middag wordt er informatie gegeven over het voorkomen van woninginbraken. Politie en de gemeente blijven onverminderd hard aan de slag om woninginbraken integraal en gericht aan te pakken, zowel preventief als repressief. Bewustwording bij inwoners maakt hier deel van uit. Bewoners kunnen namelijk een groot aandeel hebben in het voorkomen van inbraken of het melden van verdachte situaties.
Slotenexpert
Met de informatiestand wordt stevig ingezet om die bewustwording verder te vergroten. Dat past binnen de zogenoemde Donkere Dagen Aanpak, dat loopt van oktober 2015 tot maart 2016. Bij de stand zijn flyers te verkrijgen die informatie geven over het juiste hang- en sluitwerk. Ook is er een slotenexpert aanwezig die alles weet van het keurmerk Veilig Wonen.