Flevo Boys: Dat wordt een hele mooie keuken!

Emmeloord - Flevo Boys kan de vele hongerige klanten in de sportkantine vanaf komend seizoen nog beter van dienst zijn. De benodigde 40.000 euro voor een nieuwe keuken is binnen dankzij een succesvolle veiling.

Door Harry de Ridder Een paar honderd belangstellenden kwamen vrijdagavond bij elkaar in het bedrijfspand van AGPRO aan de Transportweg in Emmeloord om te bieden op de meer dan 350 kavels. Die moesten genoeg geld opleveren voor de broodnodige vernieuwing van de gedateerde keuken van meer dan twintig jaar oud. De poging slaagde glansrijk. De totale opbrengst was uiteindelijk iets meer dan 56.000 euro. ‘Een geweldig resultaat’, meent André Mulder, voorzitter van de veilingcommissie.

In vier uur

Veilingmeester Gilbert Bastiaanssen leidde de veiling in vier uur tijd met strakke hand en gebruikelijke kwinkslagen naar een goed einde. ‘Het ging heel goed. Mijn ervaring is: hoe groter de vereniging, hoe moeilijker de veiling. In zo’n grote vereniging is de binding toch vaak wat minder en al die spelers van al die elftallen zijn gewend dat alles zo’n beetje vanzelf gaat.’ In de grote bedrijfshal was het gezellig druk en er werd goed voor de inwendige mens gezorgd. De hoeveelheid kavels was enorm, de variatie ook. Veel bedrijven en particulieren kwamen met mooie spullen en diensten op de proppen. Wat te denken van je naam drie jaar lang op de deur van een van de kleedkamers? De verschillende kavels brachten per stuk honderden euro’s op. Auto’s wassen en etentjes ontbraken natuurlijk niet op de kavellijst, net zomin als workshops en trainingen. ‘Vooral na de eerste 200 kavels werd er flink geboden’, aldus Bastiaanssen. ‘Een dagje waterskiën voor 4 personen bracht 500 euro op.’

Tot in de puntjes

Succesvolle kavels gingen vaak nog een keer in de verkoop tot Bastiaanssen er een eind aan moest maken. ‘Jammer, maar het werd te gek.’ De veilingmeester gaf de organisatie een groot compliment. ‘Flevo Boys had alles tot in de puntjes geregeld.’ De professionele keuken komt er, dat staat vast. ‘Geweldig. De voorbereiding kostte vier maanden, maar je moet wel mensen in de zaal hebben zitten. Hoeveel komen er? Dat was de grote vraag. Het was een heel geslaagde avond’, zei André Mulder. Op 10 juni is de familiedag, daarna wordt de keuken gesloopt. Voor het nieuwe seizoen moet de nieuwe keuken gereed zijn. Gebeurt allemaal door vrijwilligers. Ook het niet begrote geld wordt in de keuken gestopt. Met al het tegelwerk en isolatie en nog wat kleine aanpassingen is het geld op. André Mulder: ‘Zo’n professionele keuken heb je echt nodig. Bij thuiswedstrijden is het vaak druk met zo’n 150 man in de kantine.’ En de titel voor de beste sportkantine van Noord-Nederland wil je natuurlijk niet kwijt.