Urk gelijk in oefenduel, Flevo Boys onderuit

Urk - SV Urk speelde zaterdag een oefenduel met het Zwolse WVF en kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de Eersteklasser.

In eigen huis zette Teun Hakvoort Urk wel op voorsprong, maar dat ook direct het gevaarlijkste moment van de Urkers. De Zwolse bezoekers kwamen na rust op gelijke hoogte en kregen genoeg kansen de nodige kansen om de zege veilig te stellen. Dat gebeurde niet, waardoor het gelijk bleef op Urk. De ploeg van trainer Rolf de Boer hervat komende zaterdag de competitie met een uitwedstrijd tegen AZSV.

Kansloos in Zwolle

Flevo Boys oefende zaterdag tegen Berkum en kreeg de deksel op de neus. De Emmeloorders verloren met 4-1 in Zwolle. De wedstrijd kwam op gang dankzij een doelpunt van Frank Post. De Boys namen daarmee de leiding, maar vervolgens ging het mis. Lars Klijnstra en Aran Nijboer toonden zich hoogst ongelukkig door de bal in eigen doel te werken. Berkum rook bloed door de voorsprong en kwam nog voor rust op een 3-1 voorsprong. Na rust bouwden de Zwollenaren de voorsprong uit naar 4-1. Zaterdag hervatten de Boys de competitie met een thuisduel met VVOG uit Harderwijk.