Dennis van der Wal hoopt op mooi afscheid

Emmeloord - Hij wil nog heel graag een keer in de topklasse voetballen. Dennis van der Wal is na drie jaar Flevo Boys op zoek naar een nieuwe uitdaging. De 29-jarige verdediger heeft het bij Flevo Boys wel gezien.

Door Harry de Ridder Dat klinkt een beetje onaardig, maar zo is het niet bedoeld. "Ik wil me gewoon nog een keer bewijzen in een andere omgeving", zegt Van der Wal na de met 1-5 verloren oefenpartij tegen Almere City FC. Graag in de topklasse, maar met een club uit de hoofdklasse is ook niets mis. Van der Wal bezweert nog geen contacten te hebben met andere clubs. Hij woont in Zwolle, lekker centraal in het land. "Ik zit zo in Nijkerk, Spakenburg of Hardenberg." Dat Sparta, Spakenburg en HHC het maar weten.

Volgend seizoen

Inne Schotanus is de nieuwe hoofdtrainer, steunpilaar Dennis van der Wal houdt het voor gezien. Dat zijn al twee belangrijke veranderingen voor volgend seizoen, maar voorzitter Albert Ligtenberg geeft te kennen dat er op het ogenblik niet meer mutaties bekend zijn. In de loop van de komende weken gaat Jan Mesu, voorzitter van de technische commissie, in gesprekken peilen hoe de vlag erbij hangt. "We zijn later dan vorig jaar. Dat komt ook door de komst van een nieuwe trainer", aldus Ligtenberg. De voorzitter begrijpt de keuze van Dennis van der Wal, maar is niet blij met diens beslissing. "Dennis is bij ons basisspeler en een goede voetballer. En hij komt hier vandaan. Zulke spelers zie ik graag bij Flevo Boys voetballen." Met geld heeft het vertrek van Van der Wal niets  te maken, geeft Ligtenberg aan. "Dat speelt totaal niet. Ja, ik vind het knap dat Dennis nu al die beslissing heeft genomen zonder dat hij al een nieuwe club heeft. Hij durft wel. Hij gaat gewoon."

Niet tevreden

De oefenwedstrijd tegen Almere City FC, waarin Allan Bakker de maker is van de enige goal van de thuisclub, moet het begin zijn herstel in de tweede competitiehelft. Voor de winterstop presteerden de Emmeloorders niet goed. "We hebben nog geen uitwedstrijd gewonnen, dan kun je niet tevreden zijn", vindt Albert Ligtenberg. "Flevo Boys hoeft echt geen kampioen te worden, maar moet wel bovenin meedoen. Als we zo instabiel blijven presteren, lukt dat niet." Van der Wal is het met Ligtenberg eens. "Verdedigend staat het goed, maar we maken moeilijk goals, wat mede komt door slordig veldspel. We moeten niet de lange bal hanteren, maar blijven voetballen. Dat is onze kracht." Voordat hij vertrekt, wil Dennis van der Wal het seizoen goed afsluiten met Flevo Boys. "Een periodetitel of de beker, dat zou mooi zijn." En hij hoopt ooit nog terug te keren op het oude nest. "Kan ik nog één keer met mijn broertje voetballen. Dat zou mooi zijn."