Herman Poland Espelnaar van 2018

ESPEL - Herman Poland is zaterdag op het nieuwjaarsfestival in Espel uitgeroepen tot Espelnaar van het jaar 2018.

Poland kreeg deze eretitel voor al zijn werk en inzet bij de totstandkoming van de nieuwe multifunctionele sportaccommodatie. Zaterdag werd in nieuwe stijl in Espel geproost op het nieuwe jaar. Dorpsbelang Espel, MFC ’t Mozaïek en de OMNI vereniging organiseerden samen het Nieuwjaarsfestival. Dorpsvoorzitter Roy Metsemakers opende het festival.

Klusjes

Na een champagnetoost vertelde top basketballer 3x3 Jesper Jobse over zijn ambities en het belang van vrijwilligers voor verenigingen. Hij daagde de aanwezigen uit om vrijwillig een klus op te pakken voor één van de verenigingen in Espel. Enkele klussen waaruit gekozen kon worden: inschrijftafel Koningsdag, stoepen sneeuwvrij maken, koffie schenken jaarvergadering dorp, dagje meelopen met Groenbrigade, cupcakes bakken voor gym en andere leuke klusjes.

Bijna alle verenigingen presenteerden zich op het podium met een vertegenwoordiger. Dit leverde een vol podium op, want Espel is rijk aan verenigingen. Daarna was het tijd voor snert, een broodje braadworst en lekker warm vlees met patat, aangeboden door de organisatie. Voor de kinderen was er een springkussens. Ze konden zich laten schminken en er was patat en een ijsje.