Joukje van den Berg Polderpionier 2018

EMMELOORD - Joukje van den Berg mag zich sinds zaterdag de Polderpionier van 2018 noemen.

De prestigieuze prijs werd tijdens het Nieuwjaarsfestival van StEP in ’t Voorhuys uitgereikt door Michel Becker, voorzitter van de Ronde Tafel 49. De Polderpionierprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die zich heeft ingezet voor de polder op vernieuwende wijze. Zo heeft de eerste vrouwelijk wethouder zich hard gemaakt voor een betere kinderopvang, samenvoegen van scholen, het theater en kunst in Noordoostpolder. Haar initiatieven hebben duidelijk impact gehad op de polder. Een voorwaarde voor deze “oeuvre award”.

IVN

Van den Berg (71 jaar) is daarnaast secretaris van IVN, voorzitter van de huttenbouwweek en bestuurslid bij het Rode Kruis. Ze kan zeer gepassioneerd vertellen over Noordoostpolder en geeft ook rondleidingen op Schokland. Ook heeft ze meegeholpen met de onlangs uitgegeven populaire Boerderijboeken.

De Ronde Tafel initieerde het Nieuwjaarsfestival. Inmiddels hebben alle serviceclubs uit Noordoostpolder de handen ineengeslagen en dragen zij dit festival een warm hart toe door gezamenlijk de organisatie op zich te nemen. Van elke serviceclub zijn er twee leden die de organisatie van het Nieuwjaarsfestival leiden, waarbij er een vaste rolverdeling is van wie wat doet. De Ronde Tafel heeft als doel de voordrachten van de Polderpionier te verzorgen.