Hondje gered uit vossenhol na urenlange reddingsactie in Emmeloord

Emmeloord - De brandweer is zondagmiddag urenlang bezig geweest met het redden van een hondje uit een vossenhol. Dit gebeurde in het bos rondom de Casteleynsplas, vlak langs het Friesepad, bij Emmeloord.

Het hondje, genaamd Dobby, kroop tijdens een wandeling een hol in en kwam daar niet meer uit. Na enige tijd alarmeerden zijn baasjes de brandweer, omdat de teckel vast zou zitten in het hol. Voor de brandweer was dit ook een flinke opgave. De Casteleynsplas is slecht bereikbaar, dus moest alles te voet worden gedaan.

Eenmaal bij het vossenhol werd er een plan van aanpak gemaakt. Er werd, in overleg met de beheerder van het natuurgebied, een graafmachine opgetrommeld om het hol voorzichtig open te graven. Dit was lang zo makkelijk nog niet, omdat het hondje onder de grond slecht te traceren was. Wel was geblaf te horen, dus dat betekende goed nieuws.

Na enige tijd graven en roepen naar het hondje kon een brandweerman Dobby uit het vossenhol halen. Eenmaal boven de grond was het beestje dolblij; hij mankeerde niets. De gehele actie duurde ongeveer van 13:15 tot 17:00 uur.