Blokzijl Klassiek brengt de jonge topmusici Tim en Anne Brackman

Blokzijl - ‘Hij maakt indruk met zijn poëtische spel,’ schreef de pers over violist Tim Brackman. Zijn zus Anne won op haar negende het Benelux Fluitconcours en op haar tiende de Rotterdamse Piano Driedaagse. Violist en pianiste zijn zondag 20 januari op initiatief van Blokzijl Klassiek te horen in de Grote Kerk van Blokzijl met een verrassend programma. Tim vervangt violist Shin Sihan.

Ze zijn nog jong, deze musici, maar ze hebben al een indrukwekkende loopbaan. Tim kreeg in 2018 een derde prijs op het Oskar Back Concours en de jury beoordeelde hem als ‘een innemende artistieke persoonlijkheid met een groot gevoel voor klankkleur en met een natuurlijke uitstraling’. Anne won in 2017 de Dutch Classical Talent Award. Beide musici geven concerten in binnen- en buitenland en soleren met verschillende orkesten.

Tim en Anne spelen ook in diverse kamermuziekensembles, waaronder het Brackman Trio, dat met groot succes vanaf 2014 een jaarlijks kamermuziekfestival houdt.

Het concert met Tim en Anne Brackman begint om 15.30 uur. De musici spelen onder meer werk van Poulenc, Schubert, Tsoupaki, Hindemith en Chopin. Ook is er een verrassende compositie van Anne Brackman.

Reserveringen bij voorkeur via www.blokzijlklassiek.nl en bij Jan Broekhuizen, telefoon: 06-15368085 (na 18.00 uur).