Open dag Aeres Emmeloord

EMMELOORD - Aeres Emmeloord houdt donderdag 17 januari open dag aan de Balkan 16 voor toekomstige leerlingen, studenten en hun ouders/verzorgers.

Bezoekers voor vmbo zijn vanaf 19. 00 uur welkom en het mbo is vanaf 16.00 uur open. De open dag duurt tot 21.00uur. Aeres Praktijkonderwijs houdt deze dag open avond, vanaf 19.00 uur aan de Scandinaviëlaan 33a in Emmeloord.

Aeres Emmeloord biedt zowel vmbo en mbo-onderwijs waarbij veel aandacht is voor food, omgeving, agro, buiten en groen. Onlangs is Aeres MBO Emmeloord uitgeroepen tot beste AOC in de Keuzegids mbo 2019. En maar liefst drie mbo opleidingen in Emmeloord zijn uitgeroepen tot Topopleiding. De opleidingen scoren hoog op tevredenheid van studenten en studiesucces.

Groen profiel

Aeres VMBO Emmeloord is een vmbo-school met een groen profiel. Leerlingen volgen dezelfde vakken als op ieder ander vmbo, zoals Nederlands en wiskunde. Het verschil is het profielvak Groen. In die vakken maken leerlingen kennis met de groene wereld om hun heen. De eerste twee leerjaren volgt een leerlingen algemene vakken en het profielvak Groen. Vanaf leerjaar 3 kiezen de leerlingen ook beroepsgerichte keuzevakken. In de richting groen, food, dier, zorg of machinepark.

6 MBO opleidingen

In Emmeloord biedt Aeres 6 mbo opleidingen aan: Loonwerk en Techniek, Melkveehouderij, Plant en Business; alle drie Topopleidingen volgens de Keuzegids 2019 en de mboopleidingen: Paardenhouderij, Toegepaste Biologie en Groene Ruimte. De opleiding Plant & Business, voorheen Teelt en Groene Technologie is vanaf dit schooljaar vernieuwd en nog meer praktijkgericht.