Ondernemersprijs ‘t Voorhuys

EMMELOORD - ‘t Voorhuys in Emmeloord heeft de Ondernemersprijs Noordoostpolder gewonnen. ‘Super gaaf, dit hadden we niet verwacht’, reageren de eigenaren Twan Hakvoort en Renée Hellendoorn.

De prijs werd donderdagavond tijdens de nieuwjaarsontmoeting van Bedrijven Actief Noordoostpolder, LTO Noordoostpolder en de Ondernemers Vereniging Groendorpen uitgereikt in ‘t Voorhuys in Emmeloord. De ondernemers werden geroemd voor onder meer hun personeelsbeleid, duurzaamheid en het getoonde lef. Lef vooral omdat ze vooruitlopend op de herinrichting van De Deel al flink wat werk verzet hebben voor het nieuwe aanzien van het plein.

Zo werd het hotel het afgelopen jaar op 525 vierkante meter aangekochte grond van de gemeente uitgebreid met 12 nieuwe kamers, een eigen parkeerterrein en een tuinkamer bij het Huyscafé. Ook daarvoor werd al flink geinvesteerd in de inrichting en uitstraling van wat wel ‘dé huiskamer van de polder’ wordt genoemd. Op de vraag of ‘t Voorhuys ook niet het zo moeilijk van de grond komende paviljoen wil gaan realiseren op De Deel, reageerde Twan afwijzend.

Paviljoen

‘Nee juist niet. We zouden blij zijn met meer concurrentie op het plein. Het is mooi voor de gasten en bezoekers van Emmeloord als ze dan eens hier en dan eens daar kunnen zitten. Het zou meer reuring brengen. Bovendien kunnen we met een concurrent meer organiseren op het plein, bijvoorbeeld met muziek. Nee, een paviljoen gaan wij niet doen.’

Dit jaar pakt ‘t Voorhuys de 25 hotelkamers aan, die een restyling en opknapbeurt krijgen. Met het oog op de veranderde Deel hebben Twan en Renée ook plannen met het terras. ‘Daar gaan we ook zeker mee aan de slag.’ Dat ‘t Voorhuys ook beloond is voor haar duurzaamheidsaanpak, vindt Twan mooi, maar ‘eigenlijk moet dat tegenwoordig de standaard zijn voor een ondernemer’. Dat ‘t Voorhuys goed boert bleek eerder dit jaar ook uit de stijging naar de twaalfde plek in de Misset Horeca café Top 100, waarmee het ook de hoogst genoteerde was in Flevoland. Vorig jaar stond het bedrijf op die lijst nog op de 36ste plek.

Cees Walinga