Poldertoren in Uithuizen

UITHUIZEN - Carnavalsvereniging De Droogpieren uit Emmeloord toog 2 januari met een manshoge Poldertoren naar Noord Groningen om in de voortuin van de woning van burgemeester Harald Bouman een stukje polder te planten.

‘Aangezien de burgervader voorlopig niet in Emmeloord komt te wonen, hadden wij bedacht om een stukje Emmeloord naar hem toe te brengen’, aldus de Droogpieren. Op het moment dat de carnavalsclub de bouwactiviteiten uitvoerde in Uithuizen was de burgemeester aan het werk in Emmeloord. Met een Twitterbericht liet hij weten de actie wel te kunnen waarderen. Hij werd telefonisch gewaarschuwd over de activiteiten in zijn tuin door een nieuwsgierige en oplettende buurvrouw.

De burgemeester komt overigens zo snel als mogelijk naar de polder. Hij laat een woning bouwen in Emmeloord en heeft zijn woning te koop in Uithuizen. Een burgemeester is volgens de gemeentewet ook verplicht om te wonen in de gemeente waar hij werkt. In de praktijk krijgt een nieuwe burgemeester vaak uitstel, om bijvoorbeeld zijn huis te verkopen en de verhuizing te regelen. De gemeenteraad van Noordoostpolder gaf Bouman om die reden ook een jaar uitstel. Bouman verwacht echter al eerder naar de Polder te komen, wellicht staat er volgend jaar een model van de Menkemaborg ergens in een voortuin in Emmeloord.