‘Prachtig om te zien hoe de jeugd bezig is met het 3x3 basketbal’

Emmeloord De Bosbadhal in Emmeloord was zaterdag de hele dag het strijdtoneel van één van de voorrondes van de Streetball Masters 2018-2019. Dit is hét 3x3 basketbal evenement in Nederland.

Zo’n 25 teams uit heel Nederland, en dit keer zelfs uit Zwitserland, streden op vijf speelvelden in zeven verschillende leeftijdscategorieën voor een plek in de Finals van Streetball Masters 2018-2019. De finale wordt komende zomer in Amsterdam gehouden.

In Emmeloord waren er in twee categorieën lokale winnaars. In de categorie Mix U13 won het gelegenheidsteam ‘Spice Girls’ met vier meiden van het organiserende BV Ceres. Ook bij de Mannen U15 was er een Ceres team dat won: ‘FlipFlop’. Tot slot is het noemenswaardig dat de Ceres-mannen in de U23 categorie (Happy Socks) de finale nipt verloren. Voor hen dan ook helaas geen landelijke finale in Amsterdam, maar men kon terugkijken op een zeer goed toernooi.

Zowel Ceres als de Nederlandse Basketbalbond (NBB) kan terugkijken op een succesvol toernooi. Arjan van de Beek vertelt namens Ceres: ‘We hebben, samen met de NBB, met Ceres het toernooi nu voor een tweede keer georganiseerd en je ziet dat teams ons beginnen te vinden.’

‘Hoewel we wat hinder ondervinden van de periode rondom de jaarwisseling, want dan hebben veel teams een rustperiode ingelast, zijn er bijvoorbeeld toch drie Eliteteams naar Emmeloord gekomen’, vervolgt hij. ‘Zelfs een team uit Zwitserland. En natuurlijk is het prachtig om te zien hoe de jeugd bezig is met het 3x3 basketbal, maar de echte spanning en sensatie vindt plaats tijdens de wedstrijden tussen de Elite teams. Dat is de top van Nederland. Daarvoor kom je naar de Streetball Masters. En als het aan ons ligt volgend jaar weer in Emmeloord.’

BV Ceres hield voor het 3x3 toernooi ook een clinic voor jeugdspelers en geïnteresseerden. Spelers van partnerclub Landstede (koploper eredivisie uit Zwolle) Olaf en Bart gaven de clinic voor een groot aantal zeer enthousiaste jeugdleden van onder meer Ceres en Orca’s.

Voor meer informatie en foto’s: www.facebook.com/bvceres/