Dani Visser stunt met landstitel eDivisie

EMMELOORD Dani Visser heeft voor een enorme stunt gezorgd door met De Graafschap kampioen te worden van de eDivisie op de PlayStation 4. De FIFA-speler uit Emmeloord versloeg over twee wedstrijden Tony Kok van PEC Zwolle.

‘Het was f*cking spannend, maar ik ben landskampioen! Mijn mobiel ontploft, ik krijg elke seconde berichten binnen’, aldus Dani (17) meteen na de uitzending op oudejaarsdag van de finale op Fox Sports. De eindstrijd was vorige week vrijdag, waarna afgelopen zondag de opnamen waren van het studiocommentaar van de shoutcasters en de reacties van Dani Visser en Tony Kok. De finale werd gespeeld in de studio van John de Mol in Amsterdam.

Daverende verrassing

Dat Dani Visser de eDivisie 2018-2019 zou winnen, had geen insider vooraf voor mogelijk gehouden. De verovering van de landstitel door de debutant wordt alom gezien als een daverende verrassing. De jonge Emmeloorder moest in de poulefase nog even wennen. Hij had de play-offs nodig om zich voor de knock-outfase te plaatsen, maar vanaf dat moment rees de ster van Visser snel. Hij versloeg op weg naar de finale grote titelfavoriet Stefano Pinna van PSV (de regerend wereldkampioen) en Jimmy Donkers van Feyenoord.

‘Ongelooflijk als je ziet welke tegenstanders Dani heeft verslagen’, vond commentator Koen Weijland, die vooral de verdedigende kwaliteiten van de havo-scholier roemde. Dani Visser was vooraf redelijk rustig. ‘De eerste competitiewedstrijden was ik veel meer gespannen, trilde ik gewoon.’ Hij won in de finale de eerste wedstrijd met 2-0 en hield de schade in de tweede wedstrijd beperkt tot een minieme nederlaag: 1-2.

Schitterende goal

Tony Kok begon sterk aan de finale, maar Dani Visser had zijn zaakjes snel op orde. Met een gelukje kwam de e-sporter uit de polder op voorsprong via een goal van Eusébio. Op slag van rust vergrootte Visser de voorsprong via een schitterende goal van Cristiano Ronaldo. Na rust had de Emmeloorder langdurig balbezit en speelde hij de wedstrijd keurig uit. Tony Kok kwam in de tweede partij snel met 1-0 voor, maar Dani Visser behield de controle en kwam een kwartier voor tijd langszij via Ronaldo. De 2-1 vlak voor tijd kwam voor Kok te laat.

De drie commentatoren waren unaniem van mening, dat het een goede finale was met een terechte winnaar: Dani Visser uit Emmeloord. Hij ontving felicitaties van onder andere trainer Henk de Jong van De Graafschap en van Ruud Gullit, die zei trots op Dani te zijn. Via Team Gullit kreeg Dani Visser de kans om ervaring op te doen in de eDivisie. ‘Je gaat natuurlijk altijd voor de winst, maar mijn doel was een plek in de top acht en ervaring opdoen met het spelen voor de camera’, zei de landskampioen, die dit jaar examen doet en in de toekomst zijn geld wil verdienen met gamen.

Harry de Ridder