Nieuwjaarsduik Wellerwaard slaat aan

EMMELOORD - De eerste nieuwjaarsduik in de Wellerwaard werd dinsdag een massafestijn. De organisatoren hadden met muziek, eet-en drinktentjes voor de nodige gezelligheid gezorgd.

En met name de hot-tubs op het strand maakten het na de frisse nieuwjaarsduik heerlijk nazitten. De duik maakt een ding duidelijk, de nieuwjaarsduik op Wellerwaard krijgt beslist een vervolg. Niet onbelangrijk bij het evenement was dat ook het weer met de aanwezigheid van een zonnetje zelfs wat zomers aandeed, zeker voor wie in een warme jas toekeek. Niet alleen bij de Wellerwaard maar ook bij Schokkerhaven trotseerden veel polderbewoners de kou van het buitenwater om het jaar fris te beginnen.

Verspreid over de twee locaties gingen ongeveer 450 mensen het water in. Om 12.00 uur renden de polderbewoners zonder koudwatervrees na het startschot van burgemeester Harald Bouman bij Schokkerhaven het water in. Na afloop was er snert en chocolademelk klaar, verzorgd door Pier 16 en Unox. Bij Wellerwaard zorgde Bij Ons na afloop voor een warme hap en de al genoemde entourage.

Een of twee

Reddingsbrigade Noptunus, organisator van beide nieuwjaarsduiken, kijkt terug op twee geslaagde duiken. Het was dit jaar de bedoeling om zo veel mogelijk mensen de kans te geven om mee te doen aan een nieuwjaarsduik en te ondervinden waar de meeste behoefte aan is. De nieuwjaarsduik is volgend jaar sowieso weer een feit! Of dit er één of twee zullen zijn wordt in het komende jaar besloten.