Kraggenburger Bloemetje voor Frans van Egmond sr

KRAGGENBURG - ‘Vrijwilligerswerk is geen last, maar een lust’, zei Frans van Egmond sr. uit Kraggenburg die zaterdag op de nieuwjaarsreceptie in het dorpshuis in Kraggenburg het jaarlijkse Bloemetje kreeg.

Wilma van Beekhuizen van STEK (stuurgroep evenementen Kraggenburg) reikte hem het bloemetje uit voor al zijn verdiensten voor het dorp. Hij was bestuurslid van het Dorpshuis en hij is er nog actief als vrijwilliger voor onderhoud en klussen. Verder is hij mede-initiatiefnemer van de zonnepanelen op het dorpshuis, is hij chef onderhoud van de jeu de boulesbaan, wijkvertegenwoordiger voor de kerk en was hij actief bij de voetbalclub.

Feestjaar

Op de nieuwjaarsreceptie werd geproost op het nieuwe jaar, waarin het dorp haar 70-jarig bestaan viert. Een bijzonder jaar, waarin eindelijk weer gebouwd gaat worden. Kraggenburg ontvangt 9 februari burgemeester Harald Bouman en zet dit jaar de bloemetjes buiten. Ook het vlaggenritueel kan weer doorgaan, want in de persoon van Pim Bolsius heeft het dorp een nieuwe vlaghijser, meldde dorpsvoorzitter André Verwer. Kombrink streek spreekwoordelijk de vlag en werd bedankt voor zijn jarenlang vlaghijsen.

Het dorpsfeest in de laatste week van mei heeft als thema Rock ‘n Roll en op het programms keert de zeskamp terug. In het kader van het jubileum komen bij de ingangen vahet dorp weer poorten en wordt een musical ‘vetkuiven en bakvissen’ opgevoerd. Verder zijn er lustrumextraatjes met ‘Let’s share the music’ op 16 maart met de top 100 van Kraggenburg, een drive-in bioscoop op een zwoele zomeravond en de eindejaarsquiz met als afsluiting van het lustrumjaar een live band op 29 december.