Annemarie Rustenburg monsterlijk in tijdrit Almere

ALMERE - Het concept is simpel, maar voor de meesten is-ie weerzinwekkend. Een tijdrit, en niet zomaar eentje... Het gaat om een Monstertijdrit over ruim 138 kilometer. En natuurlijk ging Annemarie Rustenburg uit Urk de strijd aan. Dat deed ze met verve: ze werd derde.

Omdat deze tijdrit in het einde van het seizoen plaatsvindt en door de polder gaat, is het voor iedereen een wedstrijd waarin het uitdagingselement verschrikkelijk hoog ligt. Je moet een ijzeren wil, lange adem en verschrikkelijk veel doorzettingsvermogen hebben om deze rit te verslaan.

Prima rit

Voor Annemarie Rustenburg is er geen uitdaging te groot, vandaar dat ze hier ook aan de start stond afgelopen weekend. Na het pittige weekend in de Ardennen stond er nu een internationaal deelnemersveld in de polder van Almere. Naast Nederlanders waren er veel Belgen en Duitsers aan de start.

De tijdrit bestond uit vier rondes van 34,5k kilometer, waarbij iedere deelnemer zijn eigen starttijd heeft. In de grote valkuil om te hard van start te gaan trapte Rustenburg niet. Ze reed zelfs de tweede en vierde ronde een stuk sneller dan in de eerste. Met een tijd van 3uur en 41 minuten en met een gemiddelde van 37,5 kilometer per uur, eindigde de Urkse als derde bij de vrouwen, met slechts twee minuten achterstand op de snelste vrouw.