Broers beginnen samen restaurant Robuust

Vollenhove - Een perfect gegaarde biefstuk en zelfgesneden dikke frieten. Vergezeld met een lekker biertje of een goed glas wijn. Dat is waar het bij Robuust in Vollenhove om draait. Een sterk restaurant met een krachtig concept. Geleid door de broers Peter Ian en Raimon Pot.

Piepers uit de polder

De aardappels halen de broers uit de polder. ‘Ze waren laatst op vrijdag gerooid en op zaterdag stonden ze hier als friet op tafel’, zegt Raimon. ‘We snijden elke dag zelf onze verse frieten.’ Zijn broer vult aan: ‘En daar draaien we dan onze eigengemaakte mayonaise bij.’

Producten komen zoveel mogelijk uit de regio; zo komt de zalm van Urk. De inkopen doen de broers zelf. Raimon: ‘Het restaurant is op dinsdag gesloten, maar dan beginnen wij al met werken. Dan doen we bijvoorbeeld boodschappen bij de groothandel.’ Peter Ian: ‘Dan kun gelijk zien hoe de kwaliteit is.’

Centraal aan het Kerkplein

Robuust zit op een centrale plek in Vollenhove, aan het Kerkplein. In het karakteristieke pand zat in een ver verleden een herberg en postkantoor en de laatste jaren zaten er diverse restaurants. De broers begonnen hier met hun eerste bijbaantje. ‘Ik ben in deze spoelkeuken begonnen.’ Peter Ian: ‘En ik begon als keukenhulp.’

Ervaring in toprestaurants

Na hun koksopleiding deden ze jarenlang ervaring op in diverse toprestaurants in de wijde omtrek. ‘Wij willen met Robuust de drempel laag houden en bieden een goede prijs voor de beste kwaliteit. Dat kan ook omdat we alles zelf maken.’

Gasten kunnen kiezen voor een driegangenmenu gewoon vanaf de kaart kiezen. Er is ook een vier- en vijfgangenbelevingsmenu en dan gaan de koks helemaal los. ‘Of je nu een vijfgangenbelevingsmenu neemt of als gezin alleen een hoofdgerecht hapt, dat maakt ons niet uit. Het gaat erom dat gasten zich hier thuis voelen.’

De locatie leent zich daar prima voor. ‘Het is een oud pand met veel charme’, zegt Peter Ian. De groene houten balken op het plafond, de houten vloer en de warme details zorgen al snel ‘voor dat huiskamergevoel’.

Veel veranderd

Toen de broers de zaak begin 2017 overnamen hebben ze veel veranderd. Zo werd de bar teruggezet, zodat gasten gelijk bij binnenkomst welkom worden geheten. Maar ook achter de schermen gebeurde het nodige, zo is er een nieuwe bijkeuken en keuken geplaatst.

Samen met andere (horeca-)ondernemers proberen de broers Vollenhove meer op de kaart te zetten. Voorbeeld is de wintereditie van Pleinpop op 1 december. ‘We hebben rapper Bizzey geregeld’, zegt Peter Ian trots. Ook coverband Daredevils is van de partij. De broers houden wel van een feestje. Met Robuust werken ze ook op locatie. Met een foodtruck, mobiele tap, koelingen en barbecue kunnen ze op elke plek een feest verzorgen.

De broers zijn blij dat ze voor zichzelf zijn begonnen. ‘Met plezier fietsen we iedere dag hiernaartoe.’

www.robuustvollenhove.nl