Korfker Architecten wint FD Gazelle Award

EMMELOORD - Korfker Architecten mag zich dit jaar voor het eerst FD Gazelle noemen. Het bedrijf won in de Regio West in de categorie omzetklasse klein.

‘We zijn erg trots op deze mooie prijs. De stevige groei die we afgelopen jaren doorgemaakt hebben, was niet tot stand gekomen zonder de vele trouwe opdrachtgevers waar we ons dag in dag uit voor inzetten. Het is mooi te zien dat we met ons team steeds weer nieuwe projecten en opdrachtgevers weten te werven en naar tevredenheid weten te bedienen. Daar werken we met elkaar hard voor en dan is zo’n prijs een mooie bevestiging’, reageert Harm Korfker, zakelijk directeur en mede-eigenaar.

Elk jaar reikt het Financieel Dagblad de FD Gazelle Awards uit. De prijzen zijn bedoeld voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Een bedrijf moet een ononderbroken en minimale omzetgroei van 20 procent hebben de afgelopen drie jaar en financieel gezond zijn.

Korfker Architecten is een architectenbureau gevestigd in Emmeloord dat haar opdrachtgevers begeleidt van het eerste ontwerpidee tot en met oplevering. De vaste kern bestaat uit 11 medewerkers en dit wordt aangevuld met 4 flexibele professionals die op projectbasis hun bijdrage leveren. De afgelopen drie jaar groeide het bedrijf met 61 procent. Een aantal markante projecten in de omgeving zijn de nieuwbouw van horecapaviljoen ‘Bij Ons’ in de Wellerwaard, landhuis Wellerloo in de Wellerwaard, de herbestemming van de RK kerk in Kraggenburg tot 5 woningen en de uitbreiding van Hotel ’t Voorhuys, die momenteel in uitvoering is.