Laat Shanna Buijsman maar een biertje tappen

DRONTEN - In restaurant De Rede van Dronten werd dinsdag het regionale kampioenschap biertappen gehouden. Dit is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor alle medewerkers uit de horeca. Shanna Buijsman van restaurant Schokland eindigde knap op de eerste plek.

In de eerste twee rondes moesten de deelnemers twee fluitjes en twee Amsterdammertjes tappen. Uit deze rondes werden de veertien beste kandidaten geselecteerd voor de finale. In de laatste ronde moesten zij wederom twee fluitjes en twee Amsterdammertjes tappen, maar dit keer ook een speciaalbiertje serveren. Een vakkundige jury beoordeelde de goudgele pretcilinder onder andere op hygiëne, een goede schuimkraag, het serveren en natuurlijk gastvrijheid. En of dat nog niet genoeg was moest er ook nog een snelle tijd worden neergezet om extra punten te kunnen scoren.

In de finale waren twee plekken te vergeven voor de landelijke finale. De spanning was om te snijden. Het scheelde maar een paar punten in de top vijf. De snelste tijd gaf uiteindelijk de doorslag: Shanna Buijsman werd eerste. Op nummer twee eindigde Edwin van der Velde van De Ducdalf uit Espel. Op de valreep niet door naar de landelijke finale, maar wel op het podium, eindigde als derde Roy Schieving van Bij Ons in de Wellerwaard. Restaurant Schokland won daarnaast ook de wisselbokaal.

Op donderdag 10 januari 2019 nemen Shanna en Edwin het, samen met andere regionale taptoppers, tegen elkaar op tijdens de landelijke finale in Amsterdam, tijdens de Horecava in de RAI.