SP voert actie voor behoud ziekenhuis

Lelystad - De SP-afdelingen Lelystad, Dronten en Noordoostpolder houden vanmorgen om 11.00 uur een actie voor het behoud van het ziekenhuis MC Zuiderzee in Lelystad en de poliklinieken in Dronten en Emmeloord.

SP-kamerlid Henk van Gerven is aanwezig om de actievoerders toe te spreken en de actie te ondersteunen.

'De SP vindt het onacceptabel dat het ziekenhuis nu moet sluiten, personeel zonder loon op straat staat en patiënten meer dan 45 minuten zullen moeten reizen. Deze reisafstand zal de zorg niet alleen minder toegankelijk maken voor grote groepen inwoners, waaronder ouderen en chronisch zieken, maar hiermee is ook de ook de continuïteit van de zorg in gevaar gekomen', aldus het Lelystadse SP-raadslid Alexander Sprong.

'Ambulances zullen langere aanrijtijden hebben en langer bezet zijn. Hierdoor zullen tekorten ontstaan, wat tot levensbedreigende situaties kan leiden'.

'Een ziekenhuis in deze regio is een noodzaak, zeker met een bevolking die meer dan gemiddeld zorg behoeft en vergrijst. Het is dan ook onacceptabel dat een ziekenhuis waar personeel goed werk verricht en patiënten tevreden zijn, dicht moet vanwege het bestuur en de (on)wil van de zorgverzekeraar'

De SP steunt met deze actie het personeel van het MC Zuiderzee en de al lopende petitie voor het behoud van het ziekenhuis.

De actie wordt gehouden bij de hoofdingang van MC Zuiderzee aan de Ziekenhuisweg 100 in Lelystad.