Ernstige verkeershinder op A6 wegens werkzaamheden

Regio - Herstelwerkzaamheden aan het asfalt zorgen zondag 28 oktober voor ernstige verkeershinder op de A6 tussen Lelystad en het knooppunt Almere. De werkzaamheden duren van 7.00 tot 0.00 uur.

Herstelwerkzaamheden aan het asfalt zorgen zondag 28 oktober voor ernstige verkeershinder op de A6 tussen Lelystad en het knooppunt Almere. De werkzaamheden duren van 7.00 tot 0.00 uur.

Aannemer Parkway6 gaat vlak voor het knooppunt, ter hoogte van de aansluiting Almere Buiten, het asfalt herstellen. Hierdoor is er maar één rijstrook beschikbaar tussen Almere Buiten en het knooppunt. Ook de verbindingsboog bij het knooppunt Almere, komende vanuit Lelystad richting de A27, is afgesloten. Er worden adviesroutes ingesteld.

Werk kan vanwege weersomstandigheden alleen overdag

De asfaltherstelwerkzaamheden kunnen alleen overdag dag uitgevoerd worden in verband met de weersomstandigheden. Bij een te lage buitentemperatuur en een te hoge luchtvochtigheid hecht het materiaal niet goed aan de ondergrond. De werkzaamheden worden in de herfstvakantie uitgevoerd om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken. 

Adviesroutes

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om de A6 tussen Lelystad en het knooppunt Almere op zaterdag 27 oktober te mijden. Er worden adviesroutes ingesteld:

Verkeer vanuit Lelystad richting Utrecht wordt geadviseerd gebruik te maken van de Larserweg en de Gooiseweg richting de A27. Ook verkeer met bestemming Almere of Amsterdam wordt geadviseerd gebruik te maken van deze route. Verkeer komende vanuit Almere Buiten richting Almere Stad, Amsterdam en Utrecht krijgt het advies om via de Buitenring en de Tussenring naar de A6 te rijden (oprit 6 Almere Buiten-West of oprit 5 Almere Stad).

Klik hier om het kaartje met de adviesroutes te vergroten.