Het verdwijnen van een ziekenhuis uit Lelystad is onacceptabel

EMMELOORD - Huisartsen, verloskundigen, medisch specialisten, specialisten ouderengeneeskunde en overige zorgverleners uit de regio vinden het verdwijnen van het ziekenhuis uit Lelystad onacceptabel, laten ze in een statement weten.

MCIJsselmeerziekenhuizen bedienen in de gemeenten Lelystad, Urk, Dronten en Noordoostpolder meer dan 120.000 mensen. Dezen zijn nu allen aangewezen op ziekenhuizen in andere plaatsen. Dat is een zorgelijke situatie: de dichtstbijzijnde ziekenhuizen op Urk liggen bijvoorbeeld allemaal rond 45 minuten reizen verder. Er moet daarom een vorm van ziekenhuisgelegenheid blijven bestaan binnen Lelystad, waarbij in ieder geval spoed- en verloskundige zorg geboden moet worden.

Beroep op zorgverzekeraar en overheid

De huisartsen, medisch specialisten en andere zorgverleners in de regio doen hierbij een gezamenlijk dringend verzoek aan de zorgverzekeraars en overheid een goede tweedelijnszorg in Lelystad te behouden. De zorgverleners in Zuid-Oost Flevoland en de Noordoostpolder zijn eensgezind in het feit dat dit voor het borgen van de van de veiligheid van de gezondheid van de patiënten in deze regio belangrijk is.