Mulder maakt De Bevrijding

EMMELOORD - De 52-jarige musicus Jaco Mulder uit Emmeloord heeft met ‘De Bevrijding' een musical over opoffering, strijd, onvoorwaardelijke liefde en overwinning geschreven.

De 2,5 uur durende musical wordt zaterdag 3 november om 19.30 uur in opgevoerd in De Ontmoeting in Emmeloord. De musical vertelt het verhaal wat, na het ontstaan van de aarde en de zondeval, begint bij de geschiedenis van Abraham. In de musical wordt vooral veel gezongen. ‘Heel veel muziek en dans, maar ook toneel natuurlijk’, vertelt de maker.

Abraham geeft gehoor aan de opdracht van een, voor hem, onbekende God, om te gaan naar een vreemd land om zo de grondlegger te worden van een groot volk. Vele jaren later, als dit volk is ontstaan en in het land Kanaän leeft, vervalt het volk in afgoderij en worden ze uiteindelijk naar Babel gestuurd om daar in ballingschap te leven.

Offer

Er moet een plan komen om het volk te redden van de ondergang, een plan waarbij het grootste offer gegeven moet worden dat ooit in het bestaan van de mensheid plaatsvindt om zo de mensheid te bevrijden van terreur en vernietiging.

“De Bevrijding” brengt op humoristische maar ook indringende wijze het verhaal van dit plan, ontstaan vanuit onvoorwaardelijke liefde voor de mensen. Een verhaal van een man die de stap neemt om deze schijnbaar onmogelijke opdracht te vervullen en dit uiteindelijk met de dood moet bekopen.

Door de indrukwekkende muziek en pakkende teksten wordt dit verhaal vertolkt door de musicalgroep Adonai. Een groep van 19 zangers uit Emmeloord en wijde omgeving. De musical wordt begeleid door band en orkestbegeleiding. De artistieke en muzikale leiding is in handen van Mulder, die koren in Dronten, Nunspeet, Swifterbant en Alblasserdam dirigeert. Mulder werkte 3 jaar aan de realisatie van het project en zal de komende tijd met de musical door Nederland trekken.

Meer informatie en kaartjes via www.musicaldebevrijding.nl. Ook aan de zaal kunnen kaartjes a 10 euro gekocht/gepind worden.