Wauw wat mooi in centrum

EMMELOORD - Wauw wat mooi van Linda Reitsema en Yvonne Knobbout opent donderdag aan de Lange Nering 118 in Emmeloord.

Twee jaar geleden begonnen de twee hun lifestyle- en fashionzaak aangevuld met cadeau-artikelen in de Zuidert, maar die plek werd te krap. ‘We zijn enorm gegroeid. De ruimte werd veel te klein.’ Van de 60 vierkante meters die ze daar hadden openen ze donderdagmorgen om 10.00 uur een winkel van 154 vierkante meter.

Op de openingsdag is de winkel open tot ‘s avonds 19.00 uur. Wauw wat mooi is een bijzondere winkel omdat Linda en Yvonne veel waarde hechten aan aandacht voor hun klanten. Om die reden is er een ruime coffeecorner in de zaak. Bij de koffie en thee worden lekkere hapjes geserveerd. Op dit gebied werken ze samen met de dagbesteding ‘Koffer van Kaat’. ‘Het zijn lekkere en gezonde hapjes.’

In de coffeecorner worden klanten bediend door een cliënt van Philadelphia die er twee dagen werkt. ‘Wij zijn buitengewoon werkgever en willen ook maatschappelijk betrokken zijn. In de nieuwe winkel kunnen we daar op deze manier heel goed invulling aan geven. We willen meer zijn dan ondernemer. Die samenwerking biedt ons zoveel voldoening.’

Wauw wat mooi is geen standaardwinkel. ‘We zijn erg toegankelijk en hebben een luisterend oor voor onze klanten. Het voelt ook niet als werken als we hier zijn. We worden hier heel blij’, ervaren de twee. Wauw wat mooi biedt kleding voor dames in de maten XS tot XXL en van de merken Zusss, Zoso, Ademloos en Mooi Vrolijk. Volgend jaar komen er ook schoenen in het assortiment. In de nieuwe winkel is ook meer pasruimte.

En verder blijft Wauw wat mooi een ideaal adres om te slagen voor een cadeautje. ‘We hebben heel veel en we pakken het altijd feestelijk in, of het nu een cadeautje van 5 of 50 euro is dat maakt niet uit. We zijn er voor iedere portemonnee.’ Wauw wat mooi is op maandag gesloten en op andere dagen open van 9.00 tot 17.00 uur en op koopavond tot 21.00 uur.