Sluitgatweg is sluipverkeer spuugzat

NAGELE - De bewoners van de Sluitgatweg zijn het sluipverkeer zat dat ontstaat door de afsluiting van de Schokkerringweg.

Sinds 8 oktober wordt het verkeer tussen Nagele en Ens omgeleid nadat een tankwagen van Van Staveren er kantelde en benzine lekte. Volgens de planning zou de weg deze week weer opengaan, maar de vervuiling blijkt ernstiger te zijn dan gedacht. Nu moet ook de grond onder het fietspad gesaneerd worden en een deel van de fundering vervangen moet worden. De provincie verwacht dat de werkzaamheden nog minstens 2 weken duurt.

Buurtbewoners van de Sluitgatweg zijn het hierdoor ontstane sluipverkeer inmiddels wel zat. Op de smalle weg zonder fietspad geldt een maximum snelheid van 60 kilometer per uur, maar volgens de aanwonenden scheuren de auto’s veel sneller voorbij. ‘De maximumsnelheid wordt aan de lopende band overtreden, niet zelden razen auto’s met 100 tot 120 km per uur over de Sluitgatweg. De verloren tijd vanwege het omrijden moet natuurlijk ingehaald worden (helaas)….’, schrijven de bewoners, die ongerust zijn over de veiligheid van fietsende schooljeugd. ‘Moeten er eerst ongelukken gebeuren vragen de buurtbewoners zich af?’

De bewoners hebben bij gemeente en politie geklaagd, maar hebben alvast zelf actie ondernomen. Bij veel inritten zijn (kinder)fietsen geplaatst om zodoende de snelheidsovertreders erop te wijzen dat hun rijgedrag onverantwoord is ten opzichte van de bewoners en met name de fietsende medeweggebruikers.