Minister zet zich in voor behoud basiszorg, acute zorg en verloskunde in Lelystad

Den Haag - Minister Bruno Bruins zet zich in voor het behoud van basiszorg, acute zorg en verloskunde in Lelystad. Dat drukte hij woensdag de Tweede Kamerleden op het hart tijdens het debat over het faillissement van MC IJsselmeerziekenhuizen.

De minister verklaarde wel enkele weken nodig te hebben om met zorgverzekeraars en overnamekandidaten te overleggen hoe deze zorg moet worden ingericht. En of die plaatsvindt in de huidige ziekenhuislocatie in Lelystad is ook nog maar de vraag. Dat hangt ook af van de curator.

Kritiek op rol minister

De Tweede Kamer was kritisch over de rol van de minister bij de situatie rond MC IJsselmeerziekenhuizen. De vraag werd gesteld of hij de chaos van het plotselinge faillissement niet had kunnen en moeten voorkomen. Bruins kon nog geen antwoord geven op de vraag waarom het faillissement hem had overvallen, en of hij het had kunnen en moeten voorkomen.

Petitie aangeboden

Een grote delegatie uit Flevoland woonde het debat bij. Voorafgaand aan het debat nam Tweede Kamerlid Helma Lodders een petitie voor het behoud van het ziekenhuis in ontvangst. Deze was 15.000 keer ondertekend.