Schoonderbeek verzorgt gebits- beschermers voor UNIS Flyers

EMMELOORD - Orthodontist Schoonderbeek in de Toutenburgh in Emmeloord biedt niet alleen diverse soorten beugels (bijvoorbeeld onzichtbare en transparante beugels), maar ook op maat gemaakte gebitsbeschermers voor sporters.

Het team was vorige week bezig met het maken van gebitsbeschermers voor de UNIS Flyers uit Heerenveen. Bij een aantal sporten (hockey, ijshockey, waterpolo, boksen, kickboksen en andere vechtsporten) bestaat het risico op een ongeval met de tanden. Dit kan resulteren in het afbreken, verplaatsen, losraken of zelfs het uitvallen van een of meerdere tanden. Doorgaans kunnen de tanden gered worden in een lange en kostbare behandeling, maar dit is niet altijd het geval.

Problemen voorkomen

Een gebitsbeschermer kan veel problemen voorkomen. Het is een bitje gemaakt van harde en zachte kunststof en is enkele millimeters

dik. Deze wordt over de tanden in de bovenkaak geschoven. Doordat de voortanden niet in direct contact staan met het bitje, vangt de gebitsbeschermer de klap op en verdeelt de kracht van de klap over de kiezen van de bovenkaak.

‘Waarom een op maat gemaakte gebitsbeschermer? Het heeft een goede pasvorm, waardoor de sporter beter kanademen en slikken. Het bitje biedt maximale bescherming en het bitje hoeft niet meer iedere keer in warm water te worden gedaan om te vormen.