Pieter Zandt wint jongerendebat waterschap

Dronten - Pieter Zandt Scholengemeenschap uit Urk heeft woensdag het jongerendebattoernooi van Waterschap Zuiderzeeland gewonnen. Het debat in De Meerpaal in Dronten stond in het teken van 100 jaar Zuiderzeewet.

Vier middelbare scholen uit Flevoland gingen een sportieve debatstrijd met elkaar aan. Door middel van voorrondes werd het debat gevoerd. De finalisten kruisten de verbale degens over de stelling: ‘Na 100 jaar Zuiderzeewet moet het Markermeer ook worden ingepolderd’.

De jury, die onder anderen bestond uit dijkgraaf Hetty Klavers en leden van het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur riepen Pieter Zandt Scholengemeenschap uit tot winnaar van het debattoernooi.

Hetty Klavers: ‘Ik wilde tijdens de debatten weggeblazen worden, dat is goed gelukt! Het is goed dat we tijdens dit debat stilstaan bij 100 jaar Zuiderzeewet. We leven tenslotte op de bodem van de Zuiderzee. Het belang van water in onze provincie is duidelijk. Daarom betrekken we ook graag de scholen bij ons werk als waterbeheerder. En we hopen dat jongeren water zo leuk vinden dat ze erin gaan doorleren’.

De deelnemende scholen (Havo, klas 3) waren: Oostvaarderscollege uit Almere, Pieter Zandt Scholengemeenschap uit Urk, Emelwerda College uit Emmeloord en RSG Levant uit Zeewolde.