12 koopzondagen per vier winkelclusters in NOP

EMMELOORD - Het college van B&W heeft voor volgend jaar besloten dat de winkels 12 zon- en of feestdagen open mogen zijn. Nieuw daarbij is dat het per winkelcluster: bouwmarkten, supermarkten, tuincentrum en centrum- en overige winkels verschilt.

Het besluit is genomen naar aanleiding van een inventarisatie die de BAN (Bedrijven Actief Noordoostpolder) en CME (Stichting Centrummanagement Emmeloord) hebben gedaan onder lokale ondernemers binnen en buiten het centrum. De clusteraanpak wordt gemotiveerd omdat de behoefte voor de koopzondagen per branche anders is. Elk cluster heeft zijn eigen openingsdagen vastgesteld. Dit betekent dat er veel meer dan 12 koopzondagen zijn, al moet je wel weten welk cluster wanneer open is.

Wethouder Hans Wijnants: ‘Op deze manier komen we tegemoet aan de wens van de ondernemers om open te zijn op de zondagen die het meest aansluiten op voor hun drukke dagen. De koopzondagen bieden onze inwoners extra mogelijkheden om hun inkopen te doen. Door het op deze manier in te vullen blijven we binnen de politieke ruimte van het coalitieakkoord.’ De zondagsopeningen gaan in per 1 januari 2019 en gelden voor de periode van een jaar.