Nog steeds ‘Corsokoorts’ in Vollenhove

VOLLENHOVE - In Vollenhove wordt zaterdag 3 november het Frommelcorso gehouden. Alle kunstwerken zijn te bewonderen in De Burght.

Voor de vijfde keer organiseert de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (V.V.V.V.) het Frommelcorso, een optocht met door kinderen geknutselde wagentjes. Doel is de jeugd al vroeg bij het Corso te betrekken. Voor het Frommelcorso worden wagentjes van maximaal 80 centimeter lang en 50 centimeter hoog gemaakt. Deze worden uiteindelijk helemaal beplakt met ‘frommels’ van crêpepapier.

Lespakket Corso

Al sinds september zijn de jongste bouwers uit Vollenhove en omgeving bezig met het bedenken en bouwen van hun wagentje. Dat gebeurt vooral thuis. Op de basisscholen is tegelijkertijd gewerkt met een lespakket over het Corso. Aanstaande zaterdag zullen er bijna dertig prachtige Frommelwagentjes te zien zijn tijdens de optocht in De Burght. De V.V.V.V: ‘‘We hebben er zin in! Door de aanhoudende droogte is er, net als eerder bij de dahlia’s, alleen een tekort aan crêpepapier ontstaan. Wij hopen dat het allemaal goed gaat komen! Misschien met alternatieve materialen? Iedereen is welkom om te komen kijken naar het eindresultaat.’’

Om 13.30 uur gaat de zaal open voor het publiek en kan er een mooi plekje langs het parcours worden uitgezocht. Om 14.00 uur start de optocht. Ook dit jaar zullen de deelnemers worden beoordeeld door een deskundige jury. Bekers zijn te winnen voor de top drie en voor de winnaar van de Figuratieprijs. Na de prijsuitreiking, rond 15.15 uur, is er een Wagenbouwersfeest met muziek voor de kinderen. De toegang voor deze gezellige middag is gratis.

Meer informatie: www.corso-vollenhove.nl