CDA-Kamerlid bezoekt Madelief op Urk

URK - Het CDA Tweede Kamerlid Joba van den Berg bezoekt vandaag Urk en Lelystad om te praten over de gevolgen van het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen. Zij bezoekt op Urk de verloskundigenpraktijk Madelief en in Lelystad de GGD.

De verschillende lokale en provinciale afdelingen van het CDA in Flevoland hebben de afgelopen week in nauw contact gestaan met Van den Berg, die zorg in haar portefeuille heeft. Zij heeft in de Tweede Kamer in duidelijke taal gezegd welke zorgen er in Flevoland leven over de gevolgen van het faillissement.

Ze wees daarbij met name op de gevolgen voor Noord-Flevoland, waar de aanrijtijden van ambulances “op het randje” van de wettelijke grens van 45 minuten komen. ‘Urk heeft het hoogste geboortecijfer van Urk, en wat doet de minister om ervoor te zorgen dat de acute zorg op dat gebied gewaarborgd is?’, vroeg ze eerder deze week in de Kamer. Ook hekelde ze in het debat de kloof tussen “Randstadzorg” en “regiozorg”. “Goede zorg moet voor iedereen beschikbaar, bereikbaar en betaalbaar zijn.”